StartIt

Kako prodati kompaniju — sve što treba da znate o traženju investitora

StartIt 05.08.2019
Pred vama je treći tekst iz serije članaka o tome kako prodati kompaniju, a u njemu ćete saznati koje su vam opcije kada tražite investitora. Autor teksta je Srećko Ćosović, menadžer za finansijsko savetovanje i transferne cene iz konsultantske… »

Na svaki dinar podrške preduzetnicama, gotovo 5 dinara podrške za preduzetnike

StartIt 05.08.2019
Žene su vlasnice samo 31,7 odsto preduzetničkih radnji i firmi u Srbiji, a među preduzećima koja dobijaju sredstva na konkursima za podršku razvoju biznisa tek je svaka peta u njihovom vlasništvu. Na šest konkursa sprovedenih na republičkom nivou… »

Prilika za fintech startape — prijavite se za regionalni Elevator Lab Challenge i izborite se za nagradu od 10.000€ i…

StartIt 03.08.2019
Regionalni Elevator Lab Challenge organizuje Raiffeisen banka, a prijave su otvorene do 10. avgusta. Ovog leta će se održati regionalno takmičenje fintech startapa, Elevator Lab Challenge, u organizaciji Raiffeisen banke u Bosni i Hercegovini… »

H-Bridges, studentski tim sa ETF-a, pobedio na međunarodnom takmičenju iz oblasti energetske elektronike u Medisonu

StartIt 01.08.2019
International Future Energy Challenge takmičenje se održalo od 29. do 31. jula, a srpski studenti su tamo predstavili svoj projekat električnog bicikla. Studentski tim H-Bridges iz Srbije koji se među sedam timova takmičio na prestižnom… »

Igra novosadskog studija Tummy Games za dva meseca prikupila više od dva miliona igrača

StartIt 31.07.2019
Novosadski studio je inače poznat po hyper-casual igrama, a Volley Beans je njihova 11. igra ovog tipa. Novosadska kompanija Tummy Games je u maju lansirala igru Volley Beans u saradnji sa Voodoo-om, najvećim izdavačem za hyper-casual igre na svetu… »

Otkrivamo: Kako strana društva već sada mogu da daju akcije zaposlenima u Srbiji – pokrenut je predlog i za domaće…

StartIt 29.07.2019
Iskustva iz celog sveta pokazuju da udeo u vlasništvu pozitivno utiče na motivaciju zaposlenih, organizacionu kulturu i stvaranje preduzetničkog duha. Davanje udela u vlasništvu zaposlenima u IT kompanijama praksa je koja se u svetu pokazala kao jedan… »

Vladimir Vukićević, Meural: Kako je srpsko-kineski startap iz Njujorka skupio $9,3 miliona za svoja digitalna platna

StartIt 26.07.2019
Meural se obraća ljudima koji žele da upoznaju umetnost, ali nemaju ideju gde da počnu. Meural je kompanija koju su 2014. u Njujorku pokrenuli Vladimir Vukićević i njegov kolega sa fakulteta Džeri Hu. Meural proizvodi digitalna „platna”… »

Kako se, na primeru jedne IT kompanije, procenjuje vrednost firme pre prodaje?

StartIt 24.07.2019
Ovo je drugi u seriji tekstova koji će se baviti procesom prodaje kompanije i svih koraka u njemu. Autor teksta je Srećko Ćosović, menadžer za finansijsko savetovanje i transferne cene iz konsultantske kuće “WTS Porezi i Finansije”. U prethodnom… »

“Pregledao sam stotine CV-jeva zapošljavajući programere, i shvatio da 99 odsto početnika pravi istu grešku”

StartIt 23.07.2019
Autor teksta je Nemanja Kovačević, softverski inženjer (Gajbica.rs). On je opisao greške u CV-ju koje pravi 99 odsto početnika i dao primere dobrih i loših radnih biografija sa kojima se susretao. U protekle dve godine sam zaposlio oko deset novih… »

Kako je nastao startap Super, došao u Beograd, gde će uložiti deo investicije od 20 miliona dolara za nastavak rasta

StartIt 22.07.2019
Sve je veći broj američkih i drugih inostranih kompanija koje grade softverske proizvode uz sve veće timove u Srbiji. Predstavljamo priču nastanka jedne od njih. Super, tehnološka kompanija iz San Franciska sa brzorastućom kancelarijom u Beogradu… »