Valjevska posla » Vesti dana

http://valjevskaposla.info

Valjevska posla

Novi uređaj za Urologiju

Valjevska posla pre 13 sati
Krajem prošle godine, direktor Opšte bolnice Valjevo, dr Zoran Đurić, najavio je vrednu donaciju i zahvalio se kompaniji „VEGA“, koja je ovog puta izdvojila 1,7 miliona dinara od kojih je nabavljen fleksibilni cistoskop. Uređaj je stigao i instaliran je za upotrebu u Službi urologije,... »

Independent text

Valjevska posla pre 11 sati
Loš kvalitet vazduha mori Valjevce poslednjih nekoliko godina, ali nažalost nismo usamljeni u tom problemu koji svakodnevno tokom grejne sezone udišemo i koji po nesreću svih nas samo u periodu grejne sezone biva u centru pažnje. Reč je o ozbijnoj globalnoj brizi, koju Svetska zdravstvena... »

Najveća internacionalna nagrada u domenu tehnološke inovativnosti za Gorenje WaveActive mašine za pranje i sušenje veša

Valjevska posla pre 12 sati
Nakon prošlogodišnjeg prestižnog Red Dot priznanja za dizajn, u 2019. godini stiže još jedna potvrda kvaliteta za Gorenje WaveActive mašine za pranje i sušenje veša. WaveActive linija osvojila je najveću internacionalnu nagradu u domenu tehnološke inovativnosti – Plus X nagradu 2018/2019... »

98 godina od smrti vojvode Živojina Mišića

Valjevska posla pre 2 dana
Na današnji dan pre 98 godina, 20. januara 1921. godine, umro je vojvoda Živojin Mišić, legendarni vojskovođa u mnogim pobedama srpske vojske. Mišić je u Prvom svetskom ratu postao vojvoda. Učestvovao je u svim srpskim ratovima od 1876. godine do 1918. godine. Neposredno je komandovao... »

OPREZ: Tokom decembra i januara udvostručen broj infarkta miokarda!

Valjevska posla pre 3 dana
U prvoj polovini januara, periodu koji je bio karakterističan po snežnim padavinama i niskim temperaturama koje su se spuštale i do minus 12°C, napostilo nas je nekoliko naših poznatih sugrađana, a uzrok smrti najčešće je bio infarkt miokarda. Bio je to povod za razgovor sa dr Dušanom... »

Medicinska sestra Milica Perinčić prva doplivala do Časnog bogojaveljenskog krsta

Valjevska posla pre 3 dana
Nakon prošlogodišnje pauze, ovog 19. januara Berkovoj brani, na reci Gradac danas je održano tradicionalno Bogojavljensko plivanje za Časni krst. Ove godine učestvovalo je 50 takmičara, a prva do Časnog krsta doplivala je 33-godišnja Milica Perinčić, medicinska sestra iz Valjeva. Plivanje... »

Deca iz Popučaka donirala novac za opremanje valjevskog porodilišta

Valjevska posla pre 5 dana
Deca iz sela Popučke pored Valjeva organizovala su prodaju starih stvari kako bi podržala opremanje valjevskog porodilišta. Oni su na račun Udruženja „Rodi se na lepom mestu“, koje je pokrenulo veliku humanitarnu akciju za obnovu Ginekološko-akušerskog odeljenja valjevske bolnice uplatili... »

Humanost Lajkovčana iz Čikaga

Valjevska posla pre 5 dana
Kompanija „3MD“ iz Čikaga, čiji su vlasnici Lajkovčani braća Dragan i Miloš Pavlović, poželela je da za božićne i novogodišnje praznike donira sredstva za osetljive kategorije stanovništva na Kosovu i Metohiji i u Lajkovcu. Obratili su se Nenadu Džajeviću, zameniku predsednika... »

Novo i jeftinije rešenje za grejanje Balona u Petnici

Valjevska posla pre 5 dana
Balon hala u Petnica ne zagreva se više propan gasom, već bezbednijim i dosta jeftinijim prirodnim CNG gasom. Prelazak na novi energent papirološki je trajao od februara meseca prošle godine, a završen je tokom decembra, kada su u jednom danu, bez ikakvih zastoja, izvedeni svi neophodni radovi... »

Repertoar Bioskopa 85 od 17. januara do 23. januara

Valjevska posla pre 5 dana
Na repertoaru Bioskopu 85 od 17. januara do 23. januara su tri projekcije. SNEŽNA KRALJICA-SVET OGLEDALA, sinhronizovano Sadržaj: Glavna junakinja filma je devojčica Gerda, koja za razliku od svojih roditelja i brata, jedina nema čarobne moći. Jednoga dana, strašan kralj Harald, koji čaroliju... »

©2019 Netmark d.o.o.