Vreme

Zoran Knežević na čelu SANU: Predsednik po kome je nazvan asteroid

Vreme pre 7 sati
Srpska akademija nauka i umetnosti Astronom Zoran Knežević izabran je danas za predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti. On je dobio 75 glasova, a njegov protivkandidat, kompozitor Svetislav Božić, 33 glasa. SANU hoće da vodi „u duhu… »

SSP: Trijumfalni povratak Milorada Grčića u EPS

Vreme pre 14 sati
Kadrovska politika Bivši v.d. direktor iz vremena kada je EPS doživeo potpuni kolaps ponovo se vraća na direktorsku funkciju u ovo javno preduzeće, ovog puta na čelo Pro Tenta, preduzeća koje u okviru EPS-a radi na pružanju usluga. Umesto da… »

Društvo je pod teškim opijatima

Vreme pre 15 sati
U novom broju: Intervju, Jovo Bakić “Ono što se naziva intelektualnom elitom verovatno je najpropaliji deo društva. Oni nisu u nuždi da se prodaju, oni se prodaju iz obesti da bi živeli udobnije nego do sada, jer potrebe su narasle. To je tragično… »

Još jedan udar na Novosađane: Drastično proređen javni gradski prevoz

Vreme pre 7 sati
Novi Sad Urbanisti odavno upozoravaju da je, po uzoru na evropske gradove, automobilsku zbrku na ulicama moguće ublažiti jedino poboljšanjem kvaliteta, odnosno intenziviranjem javnog prevoza. Ali, ko da sluša stručnjake kada se naprednjaci, koji su… »

Branko Ružić: Sa državnom maturom deca će imati manje stresa

Vreme pre 12 sati
Prosveta Osim što je prozvao srednjoškolce koji stoje ispred neformalnog udruženje „I mi se pitamo“, koje je protiv uvođenja državne mature na ovakav način, da „i dalje“ neće da razgovaraju sa njim, ministar prosvete nije objasnio čemu… »

Deseti femicid ove godine: Svake nedelje jednu ženu ubije njen partner

Vreme pre 1 dan
Hronika Zaštitnik građana tražio je odgovornost nadležnih povodom smrti žene u Jagodini nakon što ju je pretukao partner. Udruženje građanki "FemPlatz" i kolektiv „Ženska solidarnost“ traže definisanje i inkriminaciju femicida kao posebnog… »

Penziona reforma u Francuskoj: Novi prostesti, novo nasilje

Vreme pre 1 dan
Evropa Vlada Francuske procenila je da je u jučerašnjim protestima protiv reforme penzionog sistema širom zemlje učestvovalo oko 740.000 ljudi, dok sindikat CGT tvrdi da je na ulice izašlo više od dva miliona ljudi. Lokalna administracija u Parizu… »

Suđenje osuđenih za ubistvo Ćuruvije: Predložena kazna 40 godina zatvora

Vreme pre 1 dan
Hronika Marković, Radonjić i Romić izjavili su da nisu krivi i da nisu izvedeni dokazi da su učestvovali u ubistvu Ćuruvije, niti ko je i zašto izvršio taj zločin. Tvrde da su u otvaranje sudskog postupka bili uključeni neki mediji i… »

Aleksandar Šapić tužio BIRN: Za pretrpljeni duševni bol 12 miliona dinara

Vreme pre 1 dan
Vlast i mediji Iznošenjem neistina, stoji u tužbi gradonačelnika Beograda, prouzrokovana mu je „neizmerna nematerijalna šteta“, tj. pretrpeo je „duševni bol“ zbog „povrede časti, ugleda i ljudskog dostojanstva“ čime su dovedene u… »

SPC: Vlast u Kijevu teroriše Ukrajinsku pravoslavnu crkvu

Vreme pre 1 dan
Srpska pravoslavna crkva "Progoni Ukrajinske pravoslavne crkve kulminirali su prethodnih dana nasilnim otimanjem hramova u korist pseudocrkvene raskolničarske strukture, koja ima status svojeobrazne 'državne crkve' i neformalne inkvizicije" Srpska… »

Vreme, najnovije vesti »