Vreme

Zloupotreba javnosti

Vreme pre 1 dan
Velika se buka digla oko gostovanja državne sekretarke MUP-a Biljane Popović Ivković i predsednika Fondacije "Tijana Jurić" Igora Jurića na televiziji Prva 31. maja. Tema je bio navodni slučaj političara pedofila, o čemu je Jurić govorio u… »

Neubedljiva ljubav

Vreme pre 4 dana
Problem zbog vlasništva imovine Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i konflikti između dve države koji su im usledili aktuelne su i vrlo vruće teme ovdašnje političke javnosti, dok se o kulturno-istorijskoj i crkvenoj imovini na teritoriji Kosova… »

Beli listići

Vreme pre 7 dana
Nakon burnih osam godina naprednjačke vlasti pojam "belih listića" je pao u zaborav. Dovodi se pre svega u vezu sa porazom Borisa Tadića protiv Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima 2012, nakon čega je usledilo preletanje Ivice Dačića i… »

Kultura pretnji smrću

Vreme pre 8 dana
Avi Šifman ima 17 godina i živi u američkoj državi Vašington. Postao je globalno poznat jer je napravio platformu ncov2019.live koja omogućava ljudima da provere sve informacije relevantne za korona virus i statističke podatke o širenju zaraze u… »

Najbolji neprijatelji

Vreme pre 8 dana
Da prekogranična saradnja na zapadnom Balkanu bar u jednoj oblasti i dalje funkcioniše besprekorno, potvrdile su vesti iz Ukrajine. Kako su sinoć preneli mediji, navodni vođa kavačkog kriminalnog klana Radoje Zvicer teško je ranjen u Kijevu, a zbog… »

Kako da im čovek ne veruje

Vreme pre 10 dana
"Nema vlasti koja ne sluša opoziciju. Ja sam slušao. Imam pravo da slušam. Hoćeš da ti donesem snimke šta se govori o tebi", rekao je Milorad Dodik poslaniku Nebojši Vukanoviću iz Srpske demokratske stranke. Šta je bilo poslije? Ništa, pojela… »

Sorry seems to be the hardest word

Vreme pre 12 dana
Psiholog Johsuke Ohtsubo proveo je desetak godina proučavajući izvinjavanja širom sveta i, kako je preneo BBC na srpskom, zaključio da poklon kojim se neko nekom izvinjava za štetu koju mu je načinio, mora da naškodi davaocu. Naveo je primer… »

Opasani žilet-žicom

Vreme pre 15 dana
Ministarstvo odbrane Srbije kupuje skoro 2,5 tone žilet-žice za ograđivanje prihvatnih centara za smeštaj migranata i centara za smeštaj azilanata, stoji u pozivu javne nabavke objavljenom na sajtu te institucije, a prenosi Radio Slobodna Evropa… »

Sa reči na bojkot

Vreme pre 15 dana
U utorak uveče je na platou ispred Narodne skupštine u organizaciji Građanskog otpora održana tribina "Podrška akademske zajednice bojkotu izbora". U ime akademske zajednice nužnost bojkota parlamentarnih i lokalnih izbora zakazanim za 21. jun… »

Poražavajuće posledice dehumanizacije

Vreme pre 16 dana
Prošle nedjelje je izvjesni građanin nazvao redakciju: protestirao je što se nalazi na fotografiji objavljenoj u "Vremenu". Nije ga zanimala činjenica da je fotografiju snimio fotoreporter Tanjuga i da ju je mogao objaviti svaki klijent ove agencije… »