WDR

Nedjelja: Lokalni izbori u Hrvatskoj

WDR pre 2 dana
Mladen Mali, Zagreb Treće nedjelje u svibnju svake četvrte godine u Hrvatskoj se održavaju lokalni izbori. Hrvatska je administrativno podijeljena na 128 gradova i 428 općina, 20 županija i grad Zagreb koji ima status županije. Najveću pozornost… »

WhatsApp: Pristati ili odustati?

WDR pre 2 dana
Amir Kamber, Köln WhatsApp mijenja uvjete poslovanja. Svi oni koji koriste ovu aplikaciju sutra bi trebali dobiti zahtjev za pristanak - iako pitanje zaštite podataka nije riješeno. U protivnom WhatsApp najavljuje gašenje profila. Jedan od glavnih… »

Teška vremena za muzeje

WDR pre 2 dana
Boris Rabrenović, Keln U nedelju, 16. maja je Međunarodni dan muzeja. Tim povodom muzeji u čitavoj Nemačkoj za ljubitelje umetnosti pripremaju raznolik program. Istovremeno, mnogi su zabrinuti za budućnost, jer je korona pandemija teško pogodila… »

Olakšana putovanja, ukida se karantena

WDR pre 4 dana
Njemačka vlada donijela je danas odredbu koja praktički ukida obaveznu karantenu nakon povratka iz inozemstva. Istovremeno s nadolaskom toplijeg vremena i mnogih praznika sve više saveznih zemalja otvara ugostiteljske i turističke objekte. Pred nama… »

Dan njege: Lijepe riječi nisu dovoljne

WDR pre 4 dana
Amir Kamber, Keln Danas je Međunarodni dan njege, povodom kojeg su u Berlinu danas održani protesti pod nazivom: "Njega ostaje bez daha" (Der Pflege geht die Luft aus). U organizaciji sindikata Verdi nekoliko stotina prosvjednika izašlo je na ulice i… »

Koliko pomažu naočale s filterom protiv plave svjetlosti?

WDR pre 4 dana
Marijana Koritnk, Köln Bez digitalnih aparata gotovo da više ne znamo živjeti. Često su nam potrebni za rad, ali u pravilu ih mnogo koristimo i u slobodno vrijeme. Međutim, upotreba nije bez rizika za oči. Razlog: plava svjetlost koja iz njih… »

Retrospektivna izložba fotografija Goranke Matić

WDR pre 6 dana
Aleksandar Timofejev, Beograd U Muzeju savremene umetnosti u Beogradu u toku je izložba fotografija „Iskustvo u gužvi“ jedne od najvećih fotografkinja sa prostora bivše Jugoslavije u poslednjih pola veka, Goranke Matić. Velika izložba… »

Marko Beker - majstor svog zanata

WDR pre 5 dana
Danko Rabrenović, Diseldorf Auto radionica Marka Bekera po mnogo čemu se razlikuje od ostalih. Nalazi se pomalo skriveno iza jedne benzinske pumpe u diseldorfskoj četvrti Lierenfeld. Iz radionice se pored buke kompresora i ostalih alata uvek čuje… »

Vakcine: Gužva u šesnaestercu

WDR pre 5 dana
Amir Kamber, Keln Jedni su se već cijepili, drugi još čekaju, treći su se progurali mimo reda. Zbog toga neki od ovi drugih traže da se treći kazne što je onim prvima, koji se već primili vakcinu, vjerovatno, već svejedno. Eugen Brysch, šef… »

Ublažavanje mjera, ali bez pretjerivanja

WDR pre 5 dana
Borislav Šujanski, Keln Bliži se Pfingsten, vjerski praznik „Duhovi“. Neradni su dani, broj slučajeva oboljelih od korone je smanjen, te je stoga većina njemačkih saveznih zemalja najavila da će donekle ublažiti mjere donesene zbog pandemije… »