XXZ magazin » Vesti dana

http://www.xxzmagazin.com

XXZ magazin

Najbolje nove serije 2018. godine

XXZ magazin pre 8 sati
Nerazumna količina tv serija nije garancija za kvalitet. Je li takva ponuda dovela do veće kvalitete? Njet, moji tovariši, baš suprotno: 2018. je možda i najslabija godina u TV produkciji u posljednjih nekoliko godina. Kad pogledate moj izbor najboljih za 2017., to je nebo i zemlja: od... »

Kamo sreće da sam zaista sišao s uma

XXZ magazin pre 6 sati
Prsni, srce od bojenog stakla! *** Ova stara teskoba, Ova teskoba koju vekovima u sebi nosim, Izlila se iz krčaga, U suze, u puste maštarije, U snove nalik na košmare bez strave, U silna i nagla uzbuđenja lišena svakog smisla. Izlila se, Jedva i znam kako treba da se vladam u životu S ovom... »

Ljubav u doba socijalizma

XXZ magazin pre 6 sati
Osnovna ekonomska prava i pitanje orgazma. Jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija u Berlinu je D.D.R. muzej, otvoren 2006. godine, čija postavka ima za cilj da posetioce informiše o tome kako su obični ljudi živeli u istočnoj Nemačkoj pre pada Berlinskog zida. Muzej koristi... »

Ponovo sa nama: Xenia, Cacadou Look, Fit, Termiti...

XXZ magazin pre 7 sati
Riječki rock: Male priče o velikim albumima (2). Ako postoji realna zamjena za vremenski stroj, onda su to, sasvim sigurno obljetnice mature. Oživljavanjem davno prohujalih čuda bolje i nesputanije prošlosti, to je jedina večer u pet godina kad se okupljaju oni koji srednju školu nisu... »

Bohemian Rapsody: Cenzurom protiv homoseksualnosti

XXZ magazin pre 8 sati
Rami Malek osudio ukidanje gej scena. Zvezda serije „Mr. Robot“ tumačila je i lik Freddia Mercurija, u filmu za čiju je realizaciju bilo potrebno nekoliko godina, kako bi se konačno pojavio u bioskopima širom sveta, a uprkos sukobima ekipe filma sa članovima grupe Queen - Brianom Mayom i... »

Južni ornamenti: Vlatko Stefanovski i Boki Milošević

XXZ magazin pre 8 sati
Novi zvučni pejzaži. Boki Milošević – Žal za mladost; PGP RTB, 1977. Vlatko Stefanovski – Gipsy Magic; Dallas records, 1999. Šta je, osim činjenice da je riječ o instrumentalnoj muzici, zajedničko za ova dva albuma? Južnjački temperament i uticaj folklorne muzičke tradicije. Boki... »

Srpska "Dinastija" u palati federacije

XXZ magazin pre 9 sati
Iz Lukovićeve arhive: Knjiga „Ćorava kutija“ u nastavcima (15). Krajnje lascivnu činjenicu da je grupa nepoznatih & miroljubivih građana puna 52 časa pod opsadom držala Palatu federacije, Televizija Srbije iskoristila je kao savršeni šlagvort za pokretanje nove psihosomatsko-ljubavne... »

Poslednji luksuz

XXZ magazin pre 10 sati
Gospodin Prust: Kvartet “Pule” u stanu. U osiromašenom ambijentu u Ulici Amlen, g. Prust je sebi, to jest, bilo bi tačnije reći, svom delu, priuštio poslednji luksuz. Takva zamisao mogla se izroditi jedino u umu tako velikog gospodina, a u isto vreme, čim je to poželeo, bio je neverovatno... »

Za sve što je protiv, protiv svega što je za

XXZ magazin pre 1 dan
Rečnik zaljubljenika u rokenrol: U2. Bilo je to tačno 5. novembra 2009. godine. Svet, koji ništa ne voli toliko kao proslavu godišnjica, nadmašio je samog sebe dvadeset godina posle pada Berlinskog zida. Mediji su potpuno poludeli – magazini, dodaci, vanredna izdanja, višenedeljne debate –... »

Fićo i ja, vršnjaci iz 1964.

XXZ magazin pre 1 dan
Moja privatna povijest: Bolja prošlost na točkovima. Plakao sam kao malo dijete. Što je bilo i logično jer sam imao jedva šest godina. Prodaju šest godina starog obiteljskog fiće doživio sam kao odlazak nekog svog mehaničkog brata blizanca s kojim sam rastao otkako znam za sebe. Suočen s... »

©2019 Netmark d.o.o.