XXZ magazin » Vesti dana

http://www.xxzmagazin.com

XXZ magazin

Poezija koja je izazvala skandal

XXZ magazin pre 34 minuta
"Stradanje duše" u čeljustima palanke. te 79. godine u ulcinju sve su mi bile dale. osim jedne, naravno! bila najlepša, ali titograđanka. misim, bilo nekog vatanja, a i to nešto srednježalosno beše.. al da se desi „ono najgore“: nikako. da ne nabrajam sad sve te crnogorske argumente. no,... »

Serije koje su menjale dečji svet

XXZ magazin pre 40 minuta
Ostavština Timotija Džona Bajforda. Pre 15 godina, 5. maja 2014. umro je Timoti Džon Bajford, Britanac koji je na Televiziji Beograd, tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, napravio neke od najznačajnijih dečjih serija, od kojih su najpoznatije i najgledanije Neven, Babino... »

Filmski negativci koje volimo

XXZ magazin pre 58 minuta
Loši momci i fine gorile. 10. Kapetan Barbossa (Pirati s Kariba) Ruku na srce, piratski kapetan Hector Barbossa pravi je gad kojemu ubijanje i pobuna ne predstavljaju nikakav problem i teško je voljeti takvog junaka. No kada ga je s toliko stila i šarma odglumio Geoffrey Rush, ne čudi da je... »

Psihijatar koji je stao u odbranu homoseksualnosti

XXZ magazin pre 1 sat
In memoriam: Richard Green. Richard Green, jedan od prvih LGBTIQ saveznika i prvi psihijatar koji je ustao protiv odredbe po kojoj se homoseksualnost svrstavala u mentalne bolesti, preminuo je u 82. godini. Sredinom 1972. godine, na samom početku karijere, Green je objavio članak u The... »

Flip Flop Fatality – nije za mlake tulume

XXZ magazin pre 3 sata
Razigrani prostor muzičkih slagalica. Jedan sam dan otišao na probu, snimanje, štaliveć, ča metalcima Po metra crijeva, tu u blizini mog negdašnjeg kvarta. Odmah ispod dječjeg igrališta. Veliko atomsko sklonište napravljeno za slučaj invazije vanzemaljaca ili drugih vanjskih neprijatelja.... »

Ricky Gervais: Smijeh, sjeta, gorčina

XXZ magazin pre 1 dan
TV serija "After Life" (2019). Nisam baš nešto mnogo pratio životna i glumačka putešestvija Rickyja Gervaisa, najpoznatijeg po sjajnoj britanskoj seriji „The Office“ koja je početkom novog milenija uvela novi koncept mockumentaryja – humoristične, kvazi dokumentarne serije u kojoj se... »

Kišno proljeće

XXZ magazin pre 20 sati
Ponovo niču cvjetovi straha. Kišno proljeće, sa susnježicom Na proplancima ne rastu visibabe, jaglaci, tratinčice Ljubičice, magnolije, maćuhice Već posvuda, na padinama i balkonima, u parkovima, baščama Niču cvjetovi straha. Straha od gubitka posla Straha od gladi Straha od... »

Nikada nisam bio baš neki menadžer…

XXZ magazin pre 22 sata
Interview: Goran Lisica Fox, riječki Malcolm McLaren. * Nedavno je svjetlo dana ugledao box set Parafa “Sabrana djela”. Kakvu je u tebi emociju to izdanje izazvalo? Možda baš nešto kao “A dan je tako lijepo počeo”. Kada je izašao prvi album Parafa s tim nazivom, imao sam dojam da... »

Rad i čemer

XXZ magazin pre 23 sata
TV serija "Corporate" (2018). Pisao sam već o novodobnom žanru " komedije u teoriji", to jest humorističnih serija koje često uopće nisu humoristične. Stojim i dalje pri tome da taj žanr jest iznjedrio neke od najboljih serija ovog desetljeća – ali i da istovremeno ne živimo u baš nekom... »

Nežnošću protiv homofobije

XXZ magazin pre 1 dan
Ne diraj me, nisam gej. „Dečaci imitiraju ono što vide. A ako je to hladnoća, ustručavanje, te hladni odnosi između muškaraca, oni će, kada odrastu, početi da se ponašaju upravo tako… Šta dečaci mogu da nauče od muškaraca koji ne neguju bliska prijateljstva, te od modela u kojima... »

©2019 Netmark d.o.o.