XXZ magazin » Vesti dana

http://www.xxzmagazin.com

XXZ magazin

Na muci se poznaju plavi prijatelji

XXZ magazin pre 4 sata
Topli osjećaj najboljih sitcoma. Nije ni oplakivanje otkazanih serija što je nekada bilo! Nekoć bi na takvu vijest prošli svih pet faza žalosti – poricanje, bijes, pogađanje s višom silom, depresiju, prihvaćanje... A danas? Danas otkazane serije nerijetko znaju naći novi dom na nekom... »

O teškoćama prevaspitavanja

XXZ magazin pre 1 sat
Kada ne bi bilo ljudi sve bi išlo kao podmazano. Jednostavno su savršeni svi ti veliki planovi: Zlatno doba Kraljevstvo Božje na Zemlji odumiranje države. Potpuno su ubedljivi. Samo kada ne bi postojali ljudi! Sve pokvare, uvek i svuda. Od svega naprave haos. Kada je na redu oslobađanje... »

Kihnu, estonski otok žena

XXZ magazin pre 2 sata
Kratki film nedjeljom. Kihnu je jedno od posljednjih matrijarhalnih društava na svijetu. Kroz povijest, muškarci s otoka većinu godine su provodili na moru loveći ribe kako bi prehranili obitelj. U njihovom odustvu, žene su vodile zajednicu od 600-tinjak stanovnika, njegujući stare običaje.... »

Zidovi

XXZ magazin pre 22 sata
Neprimjetno, od vanjskog me odvojiše svijeta. Bez sažaljenja, obzira il’ stida sagradiše oko mene debele zidove. Sada beznadan sjedim ovdje. Ne mogu misliti o drugom; izjeda me ovaj udes, toliko poslova napolju čeka. (Kako ih, dok zidahu, ne spazih?) Ali od tih graditelja ne čuh nikakav zvuk.... »

Umijeće političkog laganja

XXZ magazin pre 23 sata
I najveći lažac ima svoje vjernike. Kažu nam da je đavo otac laži, i da je bio lažac od samog početka; tako da je to, bez sumnje, stari izum. I, što više, prvi pokušaj đavolova laganja bio je često političke prirode i primijenjen da potkopa autoritet svog vladara i zavede većinu... »

Kad teško izgleda teže

XXZ magazin pre 1 dan
Bez krivice kriva. U posljednje vrijeme, igrom slučaja, prilaze mi, pišu i upoznaju me osobe čije priče i životne situacija umnogome nalikuju jedna drugoj. Da li nekako s proljeća, potaknuti buđenjem prirode, svi poželimo da se probudimo, raščahurimo i provjetamo, ili su faktori drugi, ali... »

Mitovi i legende o kralju Elvisu J. Kurtoviću

XXZ magazin pre 2 dana
Iz vremena kada očevi nisu znali protiv koga to pjevaju njihova djeca. Negdje u stanu na Sepetarevcu, odakle je prije četiri godine iznesena moja pokojna majka, trebala bi biti i jedna plava fascikla s novinskim izrescima, i u toj fascikli nešto što se – parafraziram po sjećanju – zvalo... »

Dan ubijene mladosti

XXZ magazin pre 1 dan
Tuzla, 23 godine posle masakra na Kapiji. Prošle su 23 godine od dana kada je sa položaja Vojske Republike Srpske na Ozrenu pogođen tuzlanski gradski trg Kapija, na kojem je ubijena 71 osoba, prosečne starosti 24 godine. Među ubijenima bilo je i dvoipogodišnje dete Sadro Kalesić. Nekadašnji... »

Izbačen iz sudnice

XXZ magazin pre 1 dan
Lukovićev najnoviji doživljaj iz Višeg suda. My private stalker zove se Čedomir Čupić. Video sam ga svega devet puta u životu – svih devet puta u Višem sudu, u Beogradu, na različitim procesima u svojstvu tužioca, dok sam ja, razume se, bio u tradicionalnoj ulozi tuženog zbog nekoliko... »

Jutro u banci

XXZ magazin pre 2 dana
Ponovo pročitati: Lukovićev doživljaj. Dan: Ponedeljak. Mesto: Beograd. Ulica: Njegoševa. Banka: Findomestic. Vreme: Devet ujutru. Prisutni: Čuvar, Službenice (komada 3), Petar Luković. - Dobro jutro. - Dobro jutro. Izvolite. - Hoću da otvorim devizni račun. Koliko će to trajati? - Bogami,... »

Srpska policija garant stabilnosti i bezbednosti

RTV  pre 1 sat  još 32 povezane

Tramp i Kim ipak 12. juna u Singapuru?

Danas  pre 7 sati  još 18 povezanih

Rg: Poznat termin – Đoković na terenu u ponedeljak ne pre 13.00

Večernje novosti  pre 40 minuta  još 14 povezanih

Klop: Salah neizvestan za Svetsko prvenstvo

Beta  pre 16 sati  još 14 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.