XXZ magazin » Vesti dana

http://www.xxzmagazin.com

XXZ magazin

Deset godina nezavisnog Kosova

XXZ magazin pre 1 dan
Proslava u najmlađoj evropskoj zemlji. Desetogodišnjica nezavisnosti obeležena je nizom skupova. Sportske aktivnosti za decu održane su na Trgu Majke Tereze, posle čega je usledio kulturno-umetnički program. U kosovskoj biblioteci otvorena je izložba “Kosovo od istorije do državnosti”,... »

Krist ne bi bio kršćanin da je sada među nama

XXZ magazin pre 8 sati
Otrovne misli (6). O RELIGIJI Religija se sastoji od zbirke postavki u koje prosječan čovjek misli da vjeruje, a priželjkuje da bude uvjeren. Čovjek koji može urediti svoju vjeru tako da ona potpuno zadovoljava njegovu savjest, nije dužan brinuti je li time zadovoljio ikoga drugog. Čovjek je... »

Ti si spomenik, a ja letim

XXZ magazin pre 10 sati
Četiri pesme. *** Trošnost, u kojoj dogorevam Sa ćutanjem posmatraš kletim Ti si – kamenit, a ja pevam. Ti si – spomenik, a ja letim. I najlepši je maj procvali - Ništavan pred večnošću svakom. Al ja sam ptica – i ne žali Što podležem zakonu lakom. *** Mojim pesmama pisanim izrana... »

Alkohol

XXZ magazin pre 12 sati
Telo alkoholičara funkcioniše kao centrala. Živela sam sama sa alkoholom po celo leto u Noflu. Ljudi su dolazili o vikendima. Tokom nedelje bila sam sama u velikoj kući, tu je alkohol dobio sav svoj smisao. Zbog alkohola odjekuje tišina i na kraju se zbog njega tišina zavoli iznad svega. Piti... »

Branimir Štulić: Pilot lovac sa gitarom oko vrata

XXZ magazin pre 1 dan
Retro: Džonijev prvi interview za „Džuboks“, septembar 1980. Mali noćni razgovori: Branimir Štulić o Azri i nekim drugim, tek usputnim, galaktičkim pojavama Branimir Štulić, povlaka – Džoni. Punih 27 godina, ispijenog lica, nervoznih pokreta, odslužen vojni rok, podaci za arhivu. U... »

Finska - sigurna, sretna i slobodna

XXZ magazin pre 1 dan
Obrazovanje kao ključ napretka. Prošle godine, na stotu obljetnicu svoje državnosti, Finska je prema mjerodavnim međunarodnim tijelima i pokazateljima bila ocijenjena kao najstabilnija, najsigurnija i najbolje upravljana/vođena država na svijetu. Uz to je bila i treća najbogatija, treća... »

Ritam zločina, genocida i falsifikata

XXZ magazin pre 1 dan
Đeneral Mladić između korica: O knjizi “Komandant” (Vukotić medija, 2018). Bojan Dimitrijević (1966), regionalno poznati istoričar, naučni saradnik Instituta za savremenu istoriju, doktorirao u Novom Sadu sa tezom Jugoslovenska narodna armija 1945 - 1954, nastavlja rad na novijoj... »

Goloruki narod obično odgovara automatskom paljbom

XXZ magazin pre 1 dan
Iz Lukovićeve arhive: Knjiga „Ćorava kutija“ u nastavcima (3). Zakon g. Marfija da stvari, prepuštene VICEL-u & HTV-u, imaju političku sklonost da se kreću od zla na gore - uz, razume se, prirodan uslov da ć е sve što može da pođe naopako i poći naopako - svečano је, proteklog... »

Kako je magazin Wired "pretukao" Marka Zuckerberga

XXZ magazin pre 1 dan
O naslovnici poznatog časopisa. Wired je u posljednje dvije godine vodio razgovore s 51 bivšim i sadašnjim Facebookovim zaposlenikom, a mnogi od njih željeli su ostati anonimni. "U veljači 2016. godine Facebookov osnivač i šef Mark Zuckerberg dostavio je memorandum svim svojim zaposlenicima.... »

Žrtve bez sigurnosti

XXZ magazin pre 1 dan
Nasilje nad ženama na Kosovu. Proteklih nekoliko mjeseci, problem nasilja nad ženama dobio je nešto veću globalnu pozornost, a odjeci toga čuli su se i na Kosovu gdje je nedavno najveća opozicijska stranka obećala staviti pitanje rodne jednakosti u centar svojeg programa. Riječ je o problemu... »

©2018 Netmark d.o.o.