Zoom UE

Hidrolog Vladiković: Porast temperatura podiže nivo reka, ali bez opasnosti od izlivanja

Zoom UE pre 1 dan
Hidrolog Dejan Vladiković rekao je da se očekuje porast vodostaja nakon porasta temperatura, ali da to ne bi trebalo da bude alarmantrno. Vodostaji polako rastu na Limu, Ibru i Zapadnoj Moravi., ali ne očekujemo izlivanja reka, kaže Vladiković… »

Zlatibor predstavio ponudu na 54. Sajmu turizma

Zoom UE pre 1 dan
ZLATIBOR – Zlatibor predstavlja svoju ponudu na 54. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu. Na ovoj manifestaciji prisutno je više od 250 učesnika iz 14 zemalja, a pored Srbije, tu su izlagači iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije… »

Bankari prognoziraju niže kamate na stambene kredite

Zoom UE pre 1 dan
SRBIJA – U Srbiji se kupovina stanova u 70 odsto slučajeva plaća gotovinom, a cenu kvadrata diktiraju nedostatak radne snage, inflacija i poskupljenje građevinskog materijala. Prognoze bankara na Međunarodnoj konferenciji o tržištu nekretnina… »

Lap-top računari za Priboj

Zoom UE pre 1 dan
PRIBOJ – Opština Priboj je od Ministarstva za državnu u pravu i lokalnu samoupravu dobila 20 lap-top računara. „Kako bi se olakšao i ubrzao rad državne, pa tako i lokalne administracije, resorno ministarstvo nastoji da pomogne u elektronizaciji… »

Grad Užice laureat nagrade zaštitnika građana i SKGO

Zoom UE pre 1 dan
UŽICE-Grad Užice je ovogodišnji laureat nagrade koju zaštitnik građana u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština – Savezom gradova i opština Srbije, sedmu godinu zaredom dodeljuje gradovima i opštinama koji su u prethodnoj godini… »

Fudbaleri Slobode u „matine terminu“ protiv Radničkog (VIDEO)

Zoom UE pre 2 dana
UŽICE – Fudbaleri Slobode će u 19. kolu Prve lige u subotu od 13 časova dočekati ekipu Radničkog iz Sremske Mitrovice. Užičani su u remijem u prethodnom kolu prekinuli niz od četiri poraza i nalaze se na 14. poziciji sa 16 bodova. Ekipa… »

Izložba Potencijali i izazovi žena u ruralnom razvoju u GKC-u (VIDEO)

Zoom UE pre 1 dan
UŽICE-U Gradskom kulturnom centru Užice otvorena je izložba fotografija na temu „Potencijali i izazovi žena u ruralnom razvoju“,autorke Vesne Živanović. Tokom realizacije projekta ”Promocija ženskog preduzetništva u ruralnoj sredini“… »

Strategija razvoja kulture Užica trebalo bi da bude usvojena do kraja godine (VIDEO)

Zoom UE pre 1 dan
UŽICE – U Gradskoj kući održana je javna rasprava o Predlogu nacrta Strategije razvoja kulture Užica za period od 2024. do 2029. godine. Ovaj dokument izrađen je u saradnji sa Zavodom za proučavanje kulturnog razvitka. „Ovo je završni sastanak… »

Koncert KUD-a „Prvi partizan“

Zoom UE pre 1 dan
UŽICE – Kulturno umetničko društvo “Prvi partizan“ iz Užica, nizom koncerata ove godine obeležava značajan jubilej, 75. godina postojanja. U susret tom jubileju, u subotu, 2.decembra, biće održan koncert svih grupa i ansambala, u Hali… »

Danas počinje isplata 10.000 dinara korisnicima prava na socijalnu zaštitu

Zoom UE pre 1 dan
Korisnicima prava iz oblasti socijalne zaštite danas kreće isplata jednokratne novčane pomoći u iznosu od 10.000 dinara. Kako je saopštilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ovu pomoć dobiće svi korisnici prava iz… »

Zoom UE, najnovije vesti »