U Skupštini Srbije o tvitovanju Saše Radulovića

Beta 11.08.2016

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke  Aleksandar Martinović i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković osudili su danas tvitovanje predsednika pokreta "Dosta je bilo" Saše Radulovića uz ocenu da time vređa i poslanike i građane.

Martinović je naveo da je Radulović na Tviteru napisao da parlament liči na farmu, dok je Gojkovićeva to nazvala skandalom.

"Biti poslanik znači predstavljati građane Srbije i u Srbiji i svuda u svetu", rekla je predsednica parlamenta, a Radulović, koji je bio u skupštinskoj sali, potom ju je pozvao da spreči nasilje nad poslanicima.

Radulović je rekao da Gojkovićeva nije predstavnik Tvitera, već predsednica parlamenta i da je njena dužnost da zaštiti poslanike od vređanja i da im dozvoli da se o tome izjasne.

Gojkovićeva je odbila da stavi na glasanje Radulovićev predlog, ostavši pri stavu da poslanici pokreta "Dosta je bilo" povređuju dostojanstvo parlamenta.

"Kamere su uperene u vas, samo se vi slikajte, a mi ćemo da nastavimo da radimo i dalje", rekla je Gojkovićeva, dok su poslanici "Dosta je bilo" u rukama držali skupštinski poslovnik, ukazujući da je na taj način prekršen rad parlamenta.

Polemika o tvitovanju je na neko vreme utihnula, ali se posle izvesnog vremena predsednica parlamenta ponovo oglasila kako kaže, radi javnosti i jer neće da dozvoli da neko narušava ugled parlamenta i poslanika, pošto su na društvenim mrežama osvanuli novi tvitovi u kojima se osim poslanika proziva i ona.

"Javnosti radi da kažem da mi ne pada ni na kraj pameti da se mešam šta će ko da napiše na Tviteru, ali dužnost mi je da branim dostojanstvo parlamenta i svih poslanika i ne dozvolim da bilo ko od vas bude prikazan kao stoka", rekla je Maja Gojković.

Radulović je na Tviteru napisao da "predsednica skupštine pokušava da ugrozi član 46 Ustava i zabrani slobodu govora na Tviteru. Kandidatura za predsednicu Tvitera?".

Gojkovićeva je tim povodom rekla da nju mogu da karakterišu kako hoće, ali da su oni (poslanici 'Dosta je bilo') ti koji ugrožavaju slobodu govora, "ako neko ne svira istu muziku kao oni" .

Posle toga poslanici "Dosta je bilo" javili su se da reklamiraju povredu poslovnika, a Gojkovićeva ih je upozorila da će nasumice da prozove jednog od njih i vidi da li uopšte znaju nešto o tom poslovniku.

Ona je ocenila i da je to što svi poslanici "Dosta je bilo" podižu poslovnik, samo performans i da će ih preporučiti Aji Jung, da ih uvrsti u sledeći festival igre.

(Beta, 08.11.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »