Polemika Vučića i Vukadinovića završena slanjem poljubaca i napuštanjem sale

Beta 11.08.2016

Mandatar Aleksandar Vučić optužio je danas Đorđa Vukadinovića, iz poslaničkog kluba DSS, da je "pljačkao" Državnu lutriju Srbije, što je Vukadinović odbacio navodeći da se bavi samo legitimnim i legalnim poslovima.

"Ja, Aleksandar Vučić, kriv sam što Državna lutrija Srbije ne plaća reket Đorđu Vukadinoviću”, rekao je Vučić i dodao da je Vukadinović zarad interesa menjao veru i naciju.

On je naveo i da će u popodnevnim satima pročitati ugovore kako bi građani mogli da vide kako je Vukadinović "pljačkao državne pare od sirotinje koju u parlamentu navodno brani".

Vukadinović je zatim optužio Vučića za manipulaciju i rekao mu da možda "mandatar želi da liči na Vladimira Putina ili Angelu Merkel, ali da najviše liči na Kaligulu i Nerona", kao i da svi dobro znaju da je Vučić taj koji menja veru za večeru.

On je rekao Vučiću i da se predstavlja kao demokratski premijer, a da on to ustvari nije i da uskraćuje vreme opoziciji da se čuje i njihov glas i kritika, jer "Vučić to ne može da izdrži".

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je zatim, nakon završene polemike, rekla da je Vukadinović izašao iz sale i da je prilikom izlaska mandataru poslao poljupce.

Vukadinović je kasnije izjavio da je njegovo napuštanje sale i slanje poljubaca mandataru Aleksandru Vučiću bila spontana reakcija na, kako je rekao, očigledno verbalno i političko nasilje mandatara i vladajuće većine u Skupštini Srbije.

Vukadinović je novinarima rekao da vlast beskonačno napada, kleveće i vređa opoziciju, ne dajući joj šansu da odgovori, čak ni kroz repliku koja traje svega dva minuta.

"Poljupci su bili ironični, nisu bili izraz ljubavi, ali taj gest je značio i da nemam ništa lično protiv njega (Vučića)", rekao je Vukadinović.

On je kazao da će se u salu vratiti kada bude glasanje i kada bude govorio njegov kolega s Kosova Slaviša Ristić koji će da kaže nešto o "toj strani vajne patriotske i državotvorne politike mandatara".

(Beta, 08.11.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »