Grad Novi Pazar dobio na poklon 200 bicikala

Beta 11.10.2017

Biciklistički savez Srbije (BSS) saopštio je danas da je firma Salkano, čiji bicikl je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio na poklon od turskog kolege Redžapa Tajipa Erdogana, poklonila i 200 bicikala za razvoj biciklizma u srednjim i osnovnim školama u Novom Pazaru.

"Proizvođač bicikala Salkano je dugogodišnji partner Biciklističkog saveza Srbije. Nameravamo da proširimo izuzetnu saradnju sa jednim od najvećih prozvođača dvotočkaša u Evropi. U planu je i zajednička organizacija velikih međunarodnih trka koje će biti ne samo sportske, već i turističke atrakcije za obe zemlje", rekao je generalni sekretar BSS Saša Gajičić.

Tokom posete Srbiji predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan juče je poklonio predsedniku Srbije specijalni bicikl firme Salkano na kome je ispisano ime Aleksandra Vučića.

Kako se navodi, predsednik Vučić je bio vidno iznenađen i oduševljen poklonom, a firma Salkano je gradu Novom Pazaru poklonila i 200 bicikala za razvoj biciklizma u srednjim i osnovnim školama.

Osim bicikla, predsednik Srbije dobio je i unikatnu šahovsku garnituru, dok je Vučić turskom predsedniku Erdoganu poklonio zlatovez, pirotski ćilim i knjigu "Srbija od zlata jabuka".

(Beta, 10.11.2017)

Pročitajte još

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »