Morinjo: Zasluženo smo pobedili Liverpul

Beta 10.03.2018

Trener Mančester junajteda Žoze Morinjo rekao je da su njegovi fudbaleri potpuno kontrolisali današnju utakmicu protiv Liverpula i da su zasluženo pobedili.

"Možemo da podelimo poluvremena, naše je bilo prvo, a njihovo drugo, ali mislim da smo mi bili opasniji i postigli smo golove u prvom delu. Sveukupno, mi smo potpuno kontrolisali utakmicu, prekide, kornere, opasne situacije, sve smo držali pod kontrolom i mislim da smo zasluženo pobedili", rekao je Morinjo, preneli su britanski mediji.

Junajted je na Old Trafordu pobedio Liverpul sa 2:1, a sva tri gola postigli su njegovi igrači. Do 24. minuta domaći su stekli dva gola prednosti zahvaljujući Markusu Rašfordu, dok je Erik Baji u 66. minutu postigao autogol.

"Liverpul nas je terao da se branimo, ali držali smo sve pod kontrolom. Možete da kontrolišete meč kada nemate loptu, a možete da imate problema kada imate posed lopte. Ne sećam se opasne situacije pred našim golom. Zaslužili smo sva tri boda", naveo je Morinjo.

Trener Liverpula Jirgen Klop rekao je da je njegova ekipa izgubila zbog loše odbrane, a ne jer nije napravila dobre šanse.

"Duge lopte ka Romelu Lukakuu... On je jedan od najboljih napadača na svetu, moramo da ga pokrivamo i da pokupimo te lopte. Mi to nismo radili, a Rašford je iskoristio te situacije. Moramo bolje da se branimo u takvim situacijama", naveo je Klop.

Liverpul danas skoro da nije ugrozio golmana Davida De Heu.

"Kako da budem frustriran kada igram protiv prvoklasne ekipe kakva je Mančester junajted i ne stvorim mnogo šansi? Imali smo šanse ali one nisu dovoljne kada primite golove. Problem je što primamo ovakve golove. Moramo da nastavimo da radimo i da malo preokrenemo sreću na našu stranu u ključnim situacijama", naveo je Klop.

Liverpul je treći na tabeli sa 60 bodova, pet manje od drugoplasiranog Junajteda.

"Sve je u rezultatima a mi smo izgubili. Moramo da se vratimo, nemamo vremena za gubljenje", dodao je Klop.

(Beta, 03.10.2018)

Pročitajte još

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »