Rasizam i crne kapuljače u Sofiji: Skandal na konferenciji za medije posle meča, premijer Bugarske traži od predsednika fudbalskog saveza ostavku (video)

Kurir 15.10.2019
Rasizam i crne kapuljače u Sofiji: Skandal na konferenciji za medije posle meča, premijer Bugarske traži od predsednika…

Premijer Bugarske Bojko Borisov zatražio je od predsednika Fudbalskog saveza Borislava Mihajlova da podnese ostavku, nakon što su reprezentativci Engleske vredjani na rasnoj osnovi u Sofiji tokom utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Bugarska je sinoć u Sofiji izgubila od Engleske sa 0:6, a utakmica je u dva navrata prekinuta u prvom poluvremenu pošto su domaći navijači na rasnoj osnovi vredjali engleske fudbalere, oponašali su majmunske krike i izvodili su nacistički pozdrav. Borisov je osudio ponašanje navijača na stadionu i rekao da je "neprihvatljivo" povezivati bugarski narod sa rasizmom. "Pozivam Borislava Mihajlova da odmah podnese ostavku na mesto predsednika Fudbalskog saveza Bugarske.

Pročitajte još

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »