PSŽ u finalu Lige šampiona

Beta 18.08.2020

Fudbaleri Pari Sen Žermena plasirali su se u svoje prvo finale Lige šampiona, pošto su večeras u Lisabonu pobedili Lajpcig sa 3:0.

Golove za PSŽ su Markinjos u 13, Anhel di Marija u 42. i Huan Bernat u 56. minutu.

Francuski tim će se za titulu prvaka Evrope boriti s pobednikom drugog polufinala u kojem se sutra sastaju Lion i Bajern iz Minhena.

PSŽ je sjajno počeo meč, pa su stativa Nejmara i poništen gol zbog igranja rukom Kilijana Mbapea samo najavili šta sledi.

Prvak Francuske je poveo već u 13. minutu, a strelac je bio Markinjos. Anhel di Marija je izveo slobodan udarac, Markinjos je bio najviši u skoku i glavom poslao loptu u mrežu Lajpciga.

Nekoliko minuta kasnije Mbape je promašio zicer iz neposredne blizine, a dobru šansu je potom na drugoj strani propustio Jusuf Poulsen.

Nejmar je u 35. minutu ponovo pogodio stativu, a sedam minuta kasnije prednost PSŽ-a duplirao je Di Marija nakon greške golmana Lajpciga i dobre asistencije Nejmara.

Konačan rezultat postavio je Bernat u 56. minutu. On je, posle još jedne slabe reakcije odbrane Lajpciga, pogodio glavom nakon centaršuta Di Marije.

PSŽ je do kraja utakmice imao još nekoliko dobrih prilika, ali rezultat se nije menjao.

(Beta, 18.08.2020)

Pročitajte još

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »