Stanojević: U revanšu smo bili konkurentniji, zadovoljan sam sezonom u Evropi

Beta 17.03.2022

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da je njegova ekipa večeras dala sve od sebe protiv Fejenorda, da je bila konkurentna u revanš utakmici osmine finala Lige konferencija i izrazio je zadovoljstvo postignutim u Evropi ove sezone.

"Fejenord je bio bolji u dve utakmice od nas, pokazao je to na terenu. Mi smo danas bili konkurentni i za nijansu bolji nego u prvoj utakmici. Imali smo situaciju za izjednačenje, tražili makar nerešen ishod. Kasnije su mlađi igrači ušli koji nisu mogli da isprate kraj utakmice. Čestitam momcima, dali su sve od sebe, danas su bili dostojni dresa koji nose. Idemo dalje, ovo je bila lepa epizoda u Evropi za sve nas", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Partizana završili su večeras učešće u osmini finala Lige konferencija, pošto su u revanšu u Roterdamu izgubili od Fejenorda sa 1:3. U prvoj utakmici u Beogradu holandski tim pobedio je sa 5:2.

"Ova utakmica je sigurno bila takmičarskija. Ovaj put smo bili bliži i konkurentniji. Završili smo misiju, 16. utakmica u Evropi, sad se okrećemo prvenstvu, svu energiju okrećemo ka tome", naveo je Stanojević.

On je rekao da je zadovoljan učinkom ekipe ove sezone u Ligi konferencija.

"Prezadovoljan sam Evropom ove godine, odigrali smo 16 utakmica, osminu finala. Jedino što bih promenio je protivnika, Fejenord je stvarno jak. Igrali smo pred našim navijačima, vodili smo dva puta, u jednom trenutku je to sve izgubljeno. Kvalitet Fejenroda je veliki i to je razlog, ne toliko koliko naša u nekim trenucima lošija igra. Naravno da smo zadovoljni ovim što smo uradili u Evropi, ništa ne bismo mogli da menjamo", naveo je.

"Imali smo određenih kadrovskih problema u prvoj i u drugoj utakmici. Možemo biti zadovoljni kako su momci danas izgledali, konkurentni u svakom trenutku utakmice", dodao je trener crno-belih.

Kapiten Partizana Lazar Marković rekao je da je pobednika dvomeča odlučio duel u Beogradu.

"U prvoj utakmici smo propustili da napravimo bolji rezultat. Ovde smo došli da se borimo za ovaj grb. Mi smo ponosni što smo u Partizanu i što smo dovde stigli. Prva utakmica u Beogradu je odlučila dalji tok, čestitam Fejenordu, želim im sve najbolje", naveo je on.

Marković je u 69. minutu imao šansu da izjednači, ali je loptu poslao preko gola.

"Bilo je blizu, gađao sam da ode u gol, promašio sam, šta je tu je. Hvala navijačima koj su došli i koji nas podržavaju. Ovo je veliki uspeh za nas i za Partizan. Ponosan sam što sam deo ovog tima", naveo je Marković.

(Beta, 03.17.2022)

Pročitajte još

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »