Het-trik Bukarija za ubedljivu pobedu Zvezde nad Pjunikom

Beta 03.08.2022

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras na stadionu "Rajko Mitić" ekipu Pjunika sa 5:0, u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Golove za crveno-bele postigli su Osman Bukari u 29, 44. i 70. minutu, Kings Kangva u 33. i Stefan Mitrović u 78. minutu.

Crveno-beli su već u drugom minutu mogli da povedu. Povukli su igrači Zvezde kontru, Mirko Ivanić je asistirao ka Bukariju, čiji je gol poništen zbog ofsajda.

Prvi udarac u okvir gola Zvezda je uputila u 14. minutu posle skoka Aleksandra Pešića, ali je njegov udarac odbranio golman David Jurčenko.

Bukari je u 17. minutu uputio udarac iz šesnaesterca, a loptu je nogom odbranio Jurčenko.

Svoj prvi gol na meču Bukari je postigao u 29. minutu nakon još jedne kontre. Fudbaleru iz Gane loptu je na centru uputio Ivanić, da bi u nastavku napadač zaobišao golmana jermenskog tima.

Četiri minuta kasnije Zvezda dolazi do novog gola. Centaršut je u kaznenom prostoru uputio Bukari, a loptu je u mrežu poslao Kangva. U prvom trenutku gol je bio poništen zbog igranja rukom Kangve, ali je sudija posle gledanja VAR-a priznao gol.

Nastavila je domaća ekipa sa napadima, a Bukari je svoj drugi gol upisao u 44. minutu. Bio je brz po desnoj strani, ušao u šesnaesterac, a onda od stativu loptu poslao u mrežu protivnika.

Početak drugog poluvremena nije doneo velika uzbuđenja, a na sledeći gol čekalo se do 70. minuta.

Na svom debiju za Zvezdu u evropskim takmičenjima Bukari je upisao het-trik, a svoj treći gol postigao je iz "mrtvog ugla".

Tri minuta pošto je ušao u igru u strelce se upisao i Mitrović. Išao je po levoj strani, a zatim ušao u kazneni prostor i uputio precizan udarac.

Zvezda je u 89. minutu ostala sa igračem manje pošto je u kratkom razmaku dva žuta kartona dobio Milan Rodić.

Pobednik ovog dvomeča u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona igra protiv boljeg iz duela u kojem se sastaju Makabi iz Haife i Apolon iz Limasola. Izraelski tim je prvi meč na svom terenu dobio rezultatom 4:0.

Revanš je na programu 9. avgusta u Jerevanu.

(Beta, 08.03.2022)

Pročitajte još

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »