Одложене утакмице Премијер лиге због смрти краљице

Бета 09.09.2022

Све утакмице Премијер лиге које је требало да се одиграју у наредна три дана одложене су због смрти краљице Елизабете Друге, саопштила је данас та фудбалска лига.Поред десет мечева Премијер лиге, одложене су и утакмице Енглеске фудбалске лиге.

Премијерлигашки клубови одржали су данас састанак и договорили се да се мечеви одложе јер желе да одају почаст краљичином "изузетном животу и доприносу нацији".

"Желимо да одамо почаст дугој и непоколебљивој служби Њеног Величанства нашој земљи. Ово је изузетно тужно време не само за нацију, већ и за милионе људи широм света који су јој се дивили, а ми се придружујемо свима који оплакују њену смрт", рекао је извршни директор Премијер лиге Ричард Мастерс.

Бројни спортски догађаји широм Велике Британије који су били заказани за данас и сутра су већ одложени. Отказане су коњске трке, утакмице рагбија и крикета, голф турнир...

Премијер лига је навела да ће одлуку о одигравању утакмица током периода жалости донети у догледно време.

По владиним смерницима, отказивање утакмица није обавезно већ је остављено да сами клубови и спортови донесу одлуке. Саветовано је једино да би спортске организације "могле да размотре могућност отказивања или одлагања догађаја или затварање места одржавања на дан државне сахране".

Датим сахране још није одређен.

Краљица Елизабета Друга биће сахрањена за мање од две недеље, а датум ће изнети Бакингемска палата која је данас саопштила да ће период жалости за краљевску породицу трајати и до седам недеља.

(Бета, 09.09.2022)

Повезане вести »

Кључне речи

Спорт, најновије вести »