Mitrović i Milinković-Savić zadovoljni igrom i pobedom protiv Švedske

Beta 24.09.2022

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović rekao je da je zadovoljan igrom, pobedom ali i podrškom sa tribina u večerašnjoj utakmici u Beogradu protiv Švedske u Ligi nacija.

"Prilimi smo gol na početku, ali smo se vrati i odigrali jako dobro. Možda smo mogli još koji gol da postignemo, ali dominirali smo. Prelepa podrška naše dece i lepa pobeda za kraj, u poslednjoj utakmici pred našim navijačima uoči Svetskog prvenstva. Lepa uvertira za Svetsko prvenstvo, iako imamo još jednu utakmicu. Velika pobeda, postigao sam još tri gola, lepo veče za sve nas", rekao je Mitrović posle utakmice za RTS.

Selekcija Srbije pobedila je večeras u Beogradu Švedsku sa 4:1, u utakmici petog kola Lige nacija B u Grupi 4. Tri gola postigao je Mitrović, koji sada ima 49 golova za državni tim, a strelac je bio i Saša Lukić.

Zbog kazne, utakmica na stadionu "Rajko Mitić" odigrana je pred decom uzrasta do 14 godina.

"Prelepa atmosfera, ne pamtim, dugo nisam igrao u ovako pozitivnoj atmosferi. To je bio dodatni motiv jer smo znali da će doći dosta naše dece. Sećam se kad sam bio dete, to je lep i ostaje večni utisak. Ova pobeda je za njih", dodao je napadač Fulama.

U poslednjem kolu Srbija će u utorak u Oslu igrati protiv Norveške za prvo mesto u grupi i plasman u Ligu nacija A.

Norveška je večeras u Ljubljani izgubila od Slovenije sa 1:2.

"Sve je na nama i da su oni pobedili, ništa se ne bi promenilo. Fokus je na našoj igri, ako igramo kako selektor od nas traži, retko ko može da nam parira. Pobeda Slovenaca je podstrek, ali ništa ne menja, idemo da dobijemo utakmicu i damo sve od sebe", rekao je Mitrović.

Njegov saigrač Sergej Milinković-Savić zadovoljan je pobedom.

"Pripremili smo se dobro, imali smo pet dana. Nažalost, gubili smo 0:1, ali znali smo da možemo da preokrenemo, verovali smo i na kraju smo dali četiri gola, uzeli tri boda i idemo u Norvešku", rekao je on.

"Mnogo dece je bilo, krivo mi je što su nam zatvorili stadion pošto je ovo bila poslednja utakmica kod kuće pred Svetsko prvenstvo. Lepo je videti decu u tolikom broju", dodao je Milinković-Savić.

Posle pet kola Norveška i Srbija imaju po 10 bodova na vodećim pozicijama na tabeli. Slovenija ima pet bodova, a Švedska tri. Srbija ima bolju gol razliku, ali je Norveška za sada bolja u međusobnom duelu, pošto je u Beogradu pobedila sa 1:0.

"Idemo po tri boda da budemo prvi u grupi", rekao je Milinković-Savić na pitanje o utakmici u Oslu.

(Beta, 09.24.2022)

Pročitajte još

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »