Trener Slovackog: Solidna partija, zadovoljan sam učešćem u Ligi konferencija

Beta 03.11.2022

Trener fudbalera Slovackog Martin Švedik rekao je da je njegov tim večeras pružio solidnu partiju protiv Partizana, kao i da je zadovoljan učešćem u Ligi konferencija."Pružili smo solidnu i pristojnu igru, drago mi je da su izmene koje smo napravili urodile plodom i želim da pohvalim svoje igrače", rekao je Švedik na konferenciji za novinare posle utakmice.

Fudbaleri Partizana plasirali su se večeras u šesnaestinu finala Lige konferencija, nakon što su na stadionu u Humskoj odigrali nerešeno 1:1 sa ekipom Slovackog.

U istoj grupi Keln i Nica su u Nemačkoj odigrali nerešeno 2:2. Iako i Partizan i Nica imaju po devet bodova francuski klub je zauzeo prvo mesto i osigurao osminu finala Lige konferencija zbog boljeg međusobnog skora.

Keln je završio na trećoj poziciji sa osam bodova, dok je Slovacko na poslednjem mestu sa pet bodova. Oba tima završila su učešće u Evropi.

Švedik je ocenio da su oba tima večeras pažljivo počela utakmicu, a da je Partizan od 31. minuta bio bolji rival.

"Partizan je u tom segmentu bio bolji, mi smo im pomagali time što smo gubili dosta lopti, kako u šesnaestercu tako i van njega. Ali čini mi se da smo od 60. minuta mi bili bolji tim, stvarali smo šanse sve dok nismo izjednačili", dodao je on.

Trener češkog tima rekao je da je zadovoljan rezultatima, s obzirom na veličinu kluba.

"Mi smo mali klub, moram da kažem da sam zadovoljan, kako pokazanim tako i rezultatima... I kada nismo osvajali bodove naši protivnici nas nisu ubedljivo pobeđivali, bile su to atraktivne i lepe utakmice. Ostaje nam žal što nismo osvojili više bodova, odnosno što nismo dobili prvu utakmicu protiv Partizana", rekao je on.

Utakmici su prisustvovala samo deca do 14 godina, pošto je Uefa kaznila Partizan zbog nesportskog ponašanja navijača.

Švedik je dodao da mu je drago što su bar deca mogla da gledaju meč.

"Drago mi je što su makar deca bila prisutna i što su uveličala večerašnju fudbalsku priredbu", rekao je Švedik.

(Beta, 11.03.2022)

Pročitajte još

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »