Izvor: BizLife/Ekonomija arhiva vesti 24.02.2016

NJUJORK SVRGNUT: Najviše milijardera živi u Pekingu

BizLife 24.02.2016
Glavni grad Kine svrgnuo je Njujork s prvog mesta na listi gradova u kojima živi najviše milijardera. Među prvih pet gradova na listi su Moskva i još dva kineska grada. Glavni grad Kine svrgnuo je Njujork s prvog mesta na listi gradova u kojima živi… »

Srpski `kralj mesa` prihvatio zahteve hrvatskih radnika

BizLife 24.02.2016
Srpski biznismen Petar Matijević, posle najave da će otpustiti oko 60 posto zaposlenih u dvema zadrugama koje je kupio u Hrvatskoj, prihvatio je zahteve sindikata teške 400.000 evra. Srpski biznismen Petar Matijević, posle najave da će otpustiti oko… »

Preventivno povlačenje 'Snickers 4 pack' sa tržišta Srbije

BizLife 24.02.2016
reklamacije@nelt.com. Kompanija Mars Chocolate kao meru predostrožnosti povlači sa tržišta Srbije Snickers 4 pack koji je proizveden u Holandiji (Veghel) zbog mogućnosti prisustva plastike u tom proizvodu. Mars South Central Europe - Predstavništvo… »

Još 5 dana do kraja konkursa za preduzetničke ideje

BizLife 24.02.2016
Ostalo je još pet dana do završetka sedmog po redu konkursa POKRENI SE ZA POSAO, koji se realizuje uz finansijsku podršku kompanije Filip Moris a namenjen je pokretanju ili unapređenju malih i porodičnih preduzeća u okviru nacionalnog programa… »

Nastavljena kampanja o doniranju organa

BizLife 24.02.2016
Sa tri donora na milion stanovnika na samom smo dnu evropske liste. Sa tri donora na milion stanovnika na samom smo dnu evropske liste. Detaljno i transparentno informisanje javnosti je ključno za povećanje broja donorskih kartica, a još je važnija… »

Uprkos krizi NIS zadržao profit

BizLife 24.02.2016
NIS objavljuje revidirane konsolidovane finansijske izveštaje za 2015. godinu, pripremljene u skladu sa međunarodnim standardima finansijskog izveštavanja. NIS objavljuje revidirane konsolidovane finansijske izveštaje za 2015. godinu, pripremljene u… »

Dodik potvrdio: Protiv mene i moje porodice vodi se najopsežnija istraga

BizLife 24.02.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se protiv njega, njegove supruge, sina, kćerke i oca vodi "najopsežnija istraga koja ima i regionalni karakter". Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se protiv njega, njegove… »

Prepolovljena zarada naftnih kompanija

BizLife 24.02.2016
Niska cena nafte koja je za poslednjih godinu i po dana pala za više od 70 odsto, prepolovila je zaradu svetskih i evropskih naftnih kompanija. Niska cena nafte koja je za poslednjih godinu i po dana pala za više od 70 odsto, prepolovila je zaradu… »

Kosovska vlada najavljuje uvođenje recipročnih mera Srbiji

BizLife 24.02.2016
Vlada Kosova upozorila je da bi mogla da uvede recipročne mere protiv Srbije zbog prepreka koje nameće pojedinim kosovskim kompanijama čija se delatnost bazira na uvozu ili izvozu, prenosi danas prištinski list Koha ditore. Vlada Kosova upozorila je… »

Melinda Gates: Život u svetu postaje sve bolji

BizLife 24.02.2016
Melinda Gates, supruga osnivača Microsofta Billa Gatesa i kopredsedavajuća porodične fondacije, rekla je za Bloomberg da život u svetu postaje sve bolji. Melinda Gates, supruga osnivača Microsofta Billa Gatesa i kopredsedavajuća porodične… »