Izvor: SEEbiz arhiva vesti 09.03.2016

Sarajevka berza: Skromna trgovina, indeksi u minusu

SEEbiz 09.03.2016
SARAJEVO - Danas je na Sarajevskoj berzi trgovano u vrijednosti 226.246 KM. Gotovo polovina prometa (105.450 KM) realizovana je kroz jednu transakciju dionicama telekom operatera T3 d.d. Sarajevo. Sva tri indeska bilježe pad vrijednosti. BIFX je oslabio… »

E.ON drugu godinu zaredom bilježi rekordni gubitak

SEEbiz 09.03.2016
FRANKFURT - Njemački energetski div E.ON. u srijedu je izvijestio da je prošlu godinu zaključio s rekordnim gubitkom, drugu godinu zaredom, nakon otpisa imovine 'teškog' više od polovine njegove tržišne vrijednosti a vezanog za posrnule elektrane… »

MOST-ov prijedlog zakona: Rezanje dužnosničkih privilegija

SEEbiz 09.03.2016
ZAGREB - Most je pripremio prijedlog radikalnog kresanja prava i troškova ministara, njihovih zamjenika i pomoćnika i drugih državnih dužnosnika i službenika, kojim će se godišnje uštedjeti deseci milijuna kuna na mobilnoj telefoniji, korištenju… »

Češka, Poljska, Slovačka i Hrvatska investitorima atraktivnije od Slovenije

SEEbiz 09.03.2016
LJUBLJANA - Iako svjesna da bez stranih investicija nema gospodarskog razvitka, slovenska vlada ne uspijeva uvijek privući strani kapital, pa ju pretječu konkurentske zemlje poput Češke, Poljske, Slovačke i Hrvatske, piše u srijedu ljubljanski list… »

Nikolić: Pokušavao sam da organizujemo posetu pape Srbiji

SEEbiz 09.03.2016
BEOGRAD/MOSKVA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavo je da je pokušavao da patrijarha srpskog Irineja i vladike SPC ubedi da se organizuje poseta rimskog pape Srbiji iz, kako je rekao, dva razloga - zbog kanonizacije kardinala Alojzija Stepinca i… »

Otvorene prijave za University Trading Tournament

SEEbiz 09.03.2016
ZAGREB - Otvorene su prijave za University Trading Tournament, regionalno natjecanje u trgovanju vrijednosnim papirima. University Trading Tournament natjecanje je u trgovanju vrijednosnim papirima. Projekt je 2015. godine pokrenula studentska udruga… »

Marić: Deficit će se pokriti zaduživanjem i privatizacijom

SEEbiz 09.03.2016
ZAGREB - Ministar financija Zdravko Marić u srijedu je kazao kako se planira novo zaduživanje, moguće već u proljeće, kako bi se pokrio planirani proračunski deficit od 9,2 milijardi kuna, a da će se za njegovo financiranje dijelom koristiti i… »

I Savez antifašističkih boraca imat će svog kandidata za ministra branitelja

SEEbiz 09.03.2016
ZAGREB - Premijer Tihomir Orešković za danas je odgodio sastanak s drugim dijelom predstavnika braniteljskih udruga, jer je jučer njegov raspored bio previše ispunjen. I taj će se razgovor održati u Banskim dvorima u sklopu premijerove potrage za… »

Bezos će već 2018. voziti putnike u orbitu

SEEbiz 09.03.2016
NEW YORK - Osnivač Amazona Jeff Bezos brzo napreduje sa svojim planovima za svemirski turizam. Sa svojom kompanijom Blue Origin, on namjerava već u 2018. voziti putnike u orbitu, kazao je internetski milijarder u utorak. Bezosov raspored je strog: "Mi… »

Posvađana EU sklopila prljavi deal s Turskom

SEEbiz 09.03.2016
KOMENTAR - Pobjede izgledaju drugačije, pogotovo uzmemo li u obzir da su nekoliko dana uoči izbora u tri njemačke savezne pokrajine Angeli Merkel bile prijeko potrebne dobre vijesti na naslovnicama. Nešto u stilu: Okončana izbjeglička kriza! Pošto… »