Izvor: Danas/Društvo arhiva vesti 10.03.2016

I Petrovčani među gostima

Danas 10.03.2016
Svečani prijem u Belom dvoru povodom krsne slave Udruženja "Svetog Simeona Mirotočivog“. Beograd - Srbija je najveće uspehe postigla kao monarhija, istaknuto je na prijemu u Belom dvoru kome je prisustvovala i delegacija opštine Petrovac na Mlavi… »

Naprednjaci bez SPO i SNP

Danas 10.03.2016
SNS u Užicu formirala predizbornu koaliciju sa šest stranaka i pokreta. Užice - Na predstojeće lokalne izbore užički naprednjaci će u koaliciju sa Pokretom socijalista, Socijaldemokratskom partijom, Novom Srbijom, PUPS-om, Pokretom Snaga Srbije i… »

Centar okruga bez važnijih institucija

Danas 10.03.2016
Kako je u regionalnoj podeli Šabac lošije prošao od Valjeva. Šabac - Iako je Šabac centar Mačvanskog okruga, ostale su neke stare regionalne podele, gde Valjevo ima veće prinadležnosti. Sve tamo do devedesetih godina i podela na okruge… »

Nedostajalo im pedesetak potpisa

Danas 10.03.2016
Koalicija oko Srpske napredne stranke u Kragujevcu otklonila nedostatke. Kragujevac - Koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke otklonila je nedostatke koje je prilikom prekjučerašnje predaje liste te političke grupacije utvrdila Gradska izborna… »

SPS i DS protiv Vučićeve koalicije

Danas 10.03.2016
Kladovo jedina opština u Borskom okrugu u kojoj će se 24. aprila birati novi saziv opštinske skupštine. Kladovo - Jedina opština u Borskom okrugu u kojoj će se 24. aprila birati novi saziv opštinske skupštine je Kladovo, budući da su u preostale… »

Kako se narušava i gradi samopoštovanje

Danas 10.03.2016
Uspeh, prihvaćenost u društvu, na poslu, priznanja i brojne gratifikacije nekim ljudima ne znače baš ništa za doživljaj samopouzdanja. Zapravo, pojedini ljudi poljuljanog samopouzdanja obezvređuju one koji ih hvale i prihvataju. Njihovi ideali su… »

Skriveni duh Pariza

Danas 10.03.2016
Napustili smo Svetu goru prepuni utisaka, ne samo o izuzetnim ljudima nego i zbog prirodne lepote. Plaže ispod Hilandara ili Vatopeda izgledaju lepše i od onih koje se reklamiraju na prospektima najekskluzivnijih destinacija *Ništa nam nije smetalo… »

Ili azil u Srbiji ili izručenje Makedoniji

Danas 10.03.2016
Nakon zatvaranja "balkanske izbegličke rute" dva rešenja za migrante NA LICU MESTA. Preševo, Miratovac - Blizu šest stotina migranata koji su vraćeni iz Hrvatske skoro dve sedmice boravi u Prihvatnom centru u Preševu. Nakon najnovijih mera EU koji… »

Almodovarova diva

Danas 10.03.2016
Ličnost Danas: Luz Kasal. Čuvena pevačica, miljenica Španije i ljubitelja pop muzike širom sveta, Luz Kasal, nastupiće u Beogradu u okviru Guitar Art Festivala 12. marta u Sava centru. Ovo neće biti prvi put da nastupa u našoj prestonici. Pre dve… »

Prava na papiru

Danas 10.03.2016
Kao i svakog međunarodnog dana nečega ili nekoga, kada se o tome nečemu ili nekome priča samo taj jedan dan u godini, a ostalih prilično zanemaruje, tako je u utorak svetska, te i srpska pažnja bila posvećena ženama. Iako Srbija nije ni najgora, a… »