Automobili arhiva vesti 26.03.2016

Njujork 2016: Nissan GT-R (2017)

Total car 26.03.2016
Nissan je na Salonu automobila u Njujorku predstavio svoj GT-R za 2017. modelsku godinu. Ovo vozilo, prvi put predstavljeno 2007. godine, sada je dobilo novu prednju masku, sa izmenjenom rešekom i većim vazdušnim otvorima. Tu je i restilizovana hauba… »

Ponovo snimljena nova Nissan Micra

Auto blog 26.03.2016
Iz Španije nam stiže set novih špijunskih fotografija nove generacije Nissanove Micre koja bi zvaničnu premijeru trebalo da ima kasnije ove godine, verovatno na sajmu automobila u Parizu. Više slika na sajtu Autoevolution.com Nešto više o novoj… »

Deset najbržih novih modela sa pogonom na prednjim točkovima

Auto portal 26.03.2016
U kategoriji automobila sa pogonom na prednjim točkovima, kada se radi o ovogodišnjim modelima, ovo su najbrži. Kako je svakom maksimalna brzina limitirana na 250km/h kao reper uzećemo njihovo ubrzanje do sto na sat. Honda Civic Type R - 5.7 sekundi… »

Mercedes "AMG C63" kabriolet uslikan na Nirburgringu

Auto portal 26.03.2016
Nemci će biti veoma agresivni na salonu automobila u Njujorku na kojem dolaze na velikim brojem modela. Jedan od njih će biti i kabriolet koji je nedavno uslikan tokom testiranja. Mercedes je iskoristio oblačan dan na stazi Nirburgring kako bi testirao… »

Tajna čuvana godinu dana

Total car 26.03.2016
Kadilak je model „CT6 plag-in hibrid“ predstavio prošle godine na Salonu u Šangaju ali su Amerikanci tek sada, gotovo 12 meseci kasnije, u javnost izašli sa tehničkim detaljima. Kao što se i pretpostavljalo, „kadilak CT6“ koristi komponente… »

Nova Ford Fiesta u prvoj polovini sledeće godine

Auto blog 26.03.2016
Kako pišu britanski mediji, u prvoj polovini sledeće godine bi trebalo da se pojavi i naslednik aktuelne Fordove Fieste, i to opet sa maskom po uzoru na Aston Martin modele. Ili je možda bolje da se izgled nove Fieste opiše kao - umanjena verzija… »

Mercedes-AMG bi mogao da bude dobavljač motora za revitalizovani Alpine

Auto blog 26.03.2016
Prema poslednjim vestima, izgleda da bi Renault za revitalizovani sportski brend Alpine mogao da pozajmi određene motore od svog nemačkog partnera Daimlera, odnosno od Mercedes-AMG-a. Tačnije, Auto Express javlja da konačna odluka još uvek nije… »

Ipak neće biti konkurenta Toyote GT86 iz Nissana

Vrele gume 26.03.2016
Izgleda da se džabe nadamo da će Nissan promeniti mišljenje i napraviti neku serijsku verziju IDX Concepta. Naime, Širo Nakamura, funkcioner japanske marke, izjavio je da nema planova da se kreira priuštiv, performantni model sa zadnjim pogonom, bar… »

Toyota Corolla 50th Anniversary Special Edition

Auto blog 26.03.2016
Sem što je objavila prve zvanične slike restilizovane Corolle za evropsko tržište, Toyota je pripremila i specijalno slavljeničko izdanje Corolle za američko tržište. Naime, Corolla slavi 50-godišnjicu (do sada je širom sveta plasirano više 43… »

BMW razmatra M7 i seriju 9

Vrele gume 26.03.2016
BMW je nedavno lansirao perjanicu, seriju 7. Nije prošlo mnogo da predstavi ne jednu, već dve performantne verzije. Međutim, ono što Bavarci definitivno čine je da žele da zatvore prazninu između serije 7 i Rolls-Royce Ghosta. BMW testira prototip… »