Izvor: SEEbiz arhiva vesti 21.06.2016

ADAC upozorava na lažnu pomoć na cestama u Srbiji i Mađarskoj

SEEbiz 21.06.2016
BERLIN - Najveći njemački i europski automobilski klub ADAC upozorava u utorak vozače na lažna vučna vozila i pomoć na cesti u Srbiji i Mađarskoj. Prevaranti se predstavljaju kao djelatnici ADAC-a i pokušavaju od vozača naplatiti troškove… »

Standard & Poor's: Politička nestabilnost u Hrvatskoj prijeti oporavku

SEEbiz 21.06.2016
LONDON - Politička nestabilnost u Hrvatskoj nakon što je hrvatskoj vladi prošlog tjedna izglasano nepovjerenje žalosna je i mogla bi nanijeti nove štete gospodarstvu koje je tek izašlo iz dugotrajne recesije, kazao je u utorak jedan od vodećih… »

Sarajevska berza: Skromna trgovina, Energoinvest izgubio četvrtinu vrijednosti

SEEbiz 21.06.2016
SARAJEVO - Nezanimljiva i prometom skromna trgovina na Sarajevskoj berzi je iza nas. Trgovano je u vrijednosti 78.443 KM, a za više od polovine (43.947 KM) je zaslužna trgovina dionicama Sarajevo osiguranja. Na tržištu obveznica transakcije bilježe… »

Hrvatska i u 2015. među zemljama EU s izrazitim udjelom kredita u financiranju javnog duga

SEEbiz 21.06.2016
LUXEMBOURG - Hrvatska se u 2015. godini zadržala među zemljama Europske unije s relativno visokim udjelom kredita u financiranju javnog duga i značajnim udjelom domaćeg financijskog sektora u strukturi vlasništva nad tim dugom, pokazalo je u utorak… »

HRT se kreditno zadužio za 80 milijuna kuna

SEEbiz 21.06.2016
ZAGREB - Vodstvo HRT-a izvijestilo je u utorak da je Hrvatska radiotelevizija realizirala kredit od 80 milijuna kuna s rokom otplate od pet godina uz fiksnu kamatnu stopu od 2,15 posto bez naknade, namijenjen za "refinanciranje postojećega duga te… »

Tome Antičić ponovno na čelu IRB-a

SEEbiz 21.06.2016
ZAGREB - Upravno vijeće Instituta Ruđer Bošković (IRB) izabralo je dr. sc. Tomu Antičića za ravnatelja Instituta na novo mandatno razdoblje od četiri godine, priopćeno je u utorak s IRB-a. Za mjesto ravnatelja IRB-a javila su se četvorica… »

Drugi tjedan zaredom pojeftinio benzin

SEEbiz 21.06.2016
ZAGREB - U Hrvatskoj je danas minimalno pojeftinio benzin, dok je cijena autoplina ista kao i prošli tjedan, piše portal cijenegoriva.info. Cijena Eurosupera 95 tako na benzinskim postajama Ine iznosi 8,99 kuna, Eurosuper 98 stoji 9,28 kuna, litra… »

Argumenti za i protiv Brexita

SEEbiz 21.06.2016
LONDON - Imigracija, gospodarstvo i politički suverenitet neki su od glavnih argumenata pobornika izlaska Velike Britanije iz EU-a, tzv. Brexita, kao i onih žele ostati u EU-u, prenosi France Presse. Imigracija Za Brexit: Pobornici izlaska Velike… »

Uhićen muškarac kod trgovačkog centra u centru Bruxellesa nakon dojave o bombi

SEEbiz 21.06.2016
BRUXELLES - Belgijska policija uhitila je u utorak ujutro muškarca, koji je možda kod sebe imao eksploziv, nedaleko od trgovačkog centra u središtu Bruxellesa nakon čega je sazvan sastank nacionalnog centra za krizne situacije i belgijskog premijera… »

Janša: Srećom, brod s oružjem je stigao na vrijeme

SEEbiz 21.06.2016
BEČ - O početku raspada Jugoslavije pišu brojni mediji s njemačkog govornog područja pa i austrijska novinska agencija APA. - Bilo je u tome i nešto sreće: brodska pošiljka sa oružjem stigla je tačno dva dana prije proglašenja nezavisnosti 25… »