Izvor: SEEbiz arhiva vesti 26.07.2016

Multinacionalne korporacije sve više financiraju humanitarne organizacije

SEEbiz 26.07.2016
BERLIN - Sve više nevladinih humanitarnih udruga ne samo da prima novac, nego sklapa "partnerstva" sa međunarodnim koncernima - koji zapravo djeluju protiv temeljnih načela tih udruga. Početkom srpnja 2012. je glasnogovornik američkog ministarstva… »

Solar Impulse 2 završio epsko putovanje oko svijeta

SEEbiz 26.07.2016
LONDON - Završilo je prvo putovanje solarnog zrakoplova oko svijeta kada je Solar Impulse u utorak ujutro sletio u Abu Dabi, prenose agencije. Švicarac Bertrand Piccard upravljao je zrakoplovom na solarnu energiju u posljednjoj etapi leta od Kaira do… »

Jedan radnik poginuo, petero ozlijeđeno u eksploziji u Natron Hayatu u Maglaju

SEEbiz 26.07.2016
SARAJEVO - Jedan je radnik poginuo, a još petorica su ozlijeđena u eksploziji koja se dogodila u utorak ujutro u pogonima tvornice za proizvodnju papira Natron Hayat u Maglaju u središnjem dijelu BiH, potvrdili su službeni izvori. "Ukupno je… »

Raiffeisen Zentralbank prodaje dio udjela u Uniqi

SEEbiz 26.07.2016
GRAZ - Austrijska Raiffeisen Zentralbank prodaće većinu svojih dionica u osiguravajućoj kući Uniqa, saopšteno je u ponedjeljak, krećući se prema jačanju svojih kapitalnih rezervi, dok istovremeno razmatra spajanje sa svojom jedinicom Raiffeisen… »

Sarajevska berza: Pivara Tuzla u fokusu investitora

SEEbiz 26.07.2016
SARAJEVO - Na današnjem trgovanju na Sarajevskoj berzi ostvaren je ukupan promet od 510.572,93 KM. U sklopu 46 transakcija ukupno je prometovano 150.001 vrijednosni papir. Najveći porast vrijednosti, od 4,99% zabilježile su dionice IK BANKA DD ZENICA… »

Pevec se priprema za uvrštenje na Službeno tržište Zagrebačke burze

SEEbiz 26.07.2016
ZAGREB - Tvrtka Pevec d.d. priprema se za uvrštenje dionica na Službeno tržište Zagrebačke burze. Tome svakako prethode dobri rezultati poslovanja. Unatrag četiri godine otkakao je Pevec d.d. izašao iz stečaja tvrtka je udvostručila prihode, a… »

Na graničnom prijelazu Klek zaplijenjeno gotovo 28 kilograma marihuane

SEEbiz 26.07.2016
DUBROVNIK - Dubrovačka policija u suradnji s carinom u ponedjeljak je u automobilu kojim je upravljao 55-godišnji državljanin Albanije zaplijenila gotovo 28 kilograma marihuane, izvijestili su u utorak iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Kako… »

Ryanair sa skromnim rastom dobiti, upozorava na Brexit

SEEbiz 26.07.2016
DUBLIN - Irski diskontni zračni prijevoznik Ryanair u proteklom je tromjesečju ostvario blagi rast neto dobiti u odnosu na isto razdobolje lani, no upozorio je da bi Brexit mogao utjecati na njegovu godišnju dobit. Ryanairova je dobit prije… »

Omiš: Kanaderi gase požar na Perunu

SEEbiz 26.07.2016
OMIŠ - Požar koji je u ponedjeljak navečer buknuo zbog udara groma na brdu Perun - Staro selo Jesenice nedaleko od Omiša još je aktivan, a kako vatrogascima od jutros pomažu tri kanadera, očekuje se da bi tijekom jutra trebao biti pod kontrolom… »