Mikec novi evropski rekorder finala u gađanju vazdušnim pištoljem

Beta 15.10.2016

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Damir Mikec novi je evropski rekorder finala u gađanju vazdušnim pištoljem, saopštio je danas Streljački savez Srbije.

Kako se navodi, Evropska streljačka konfederacija verifikovala je rezultate ostvarene u prvoj polovini oktobra. Kao novi evropski rekord finala priznat je rezultat 202,9 krugova koji je Mikec postigao osvajajući zlatnu medalju na završnom turniru Svetskog kupa u Bolonji.

Dosadašnji rekorder bio je Rus Sergej Červjakovski sa 202,3 kruga, sa Svetskog kupa u Fort Beningu 2014. godine.

"Obradovalo me je kad su me iz Evropske streljačke konfedereacije obavestili da je moj rezultat iz Bolonje upisan u listu rekorda. Kristalni globus u Bolonji, dopunjen kontinentalnim rekordom, razlozi su da budem vrlo zadovoljan završnicom teške međunarodne sezone. U Bolonji sam imao mnogo motiva da dođem do medalje, jer sam šesti put učestvovao na finalnom turniru Svetskog kupa, a do pre nedelju dana nisam uspeo da osvojim odličje", rekao je Mikec.

Osim Mikeca, još dvojica srpskih strelaca su aktuelni evropski rekorderi: Andrija Zlatić (malokalibarski pištolj, evropski rekord finala 196,7 sa Svetskog kupa u Minhenu 2013. godine) i Milutin Stefanović (vazdušna puška, evropski rekord finala 209,7 sa Svetskog kupa u Fort Beningu 2015. godine).

(Beta, 10.15.2016)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Sport, najnovije vesti »