Izvor: Pravda/Svet arhiva vesti 19.11.2016

Pogledajte šta sve mogu ruske artiljerijsko-raketne snage (video)

Pravda 19.11.2016
Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je video u čast Dana Artiljerijsko-raketnih snaga koji se obeležava danas. Na snimku su prikazani manevri vojske, vojne tehnike i naoružanja. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, artiljerijske jedinice… »

Lavrov: Sukobi, informativni ratovi i sankcije ometaju izlazak iz krize

Pravda 19.11.2016
U svetu je u toku formiranje svetskog policentričnog svetskog poretka koji prati globalna politička i ekonomska nestabilnost, napisao je Sergej Lavrov u svom članku, objavljenom u Vašington postu uoči samita zemalja Azijsko-pacifičke ekonomske… »

Bogohuljenje ili nešto drugo? Isusa Hristosa krunisali kao kralja Poljske

Pravda 19.11.2016
U katedrali Božijeg Milosrđa u Krakovu je u prisustvu poljskog predsednika Andžeja Dude i velikog broja hodočasnika krunisan Isus Hristos kao kralj poljske, a samu ceremoniju krunisanja su sprovodili mnogi katolički biskupi. Kako navodi komentar… »

Evropa protiv pravoslavlja i ruske propagande: Sprema se nova rezolucija EU

Pravda 19.11.2016
21. novembra u Strazburu u Evropskom parlamentu će se održati zasedanje gde će se raspravljati o zajedničkoj evropskoj rezoluciji o borbi protiv propagande, tačnije ruske propagande. U poslednjem momentu je u tekst rezolucije unešena ispravka, gde… »

Stiven Sigal veruje u Trampa: Amerika će ponovo biti velika

Pravda 19.11.2016
Svetski poznati glumac Stiven Sigal, koji je dobio prvo srpsko pa rusko državljanstvo, čestitao je Donaldu Trampu pobedu i izrazio nadu u boljitak. Stiven Sigal je na Tviteru napisao: ''Vidim da će Amerika ponovo postati velika!''. Glumac je u… »

Stiglo pojačanje: Iračke snage obnovile ofanzivu na Mosul

Pravda 19.11.2016
Pre nekoliko sati iračke snage su uspele da uđu u naselje Muharibin u severoistočnom delu Mosula, po prvi put nakon dve godine. Napadom koordinišu specijalne protivterorističke jedinice iračke vojske. U međuvremenu, 16. divizija iračke vojske je… »

Eskalacija u alepu: Sirijska vojska napreduje, žestok otpor militanata

Pravda 19.11.2016
Izvori sa terena ističu kako je bitka za Alep eskalirala i da se upravo vode žestoke borbe između militanata i vladinih snaga koje nastoje da se probiju dublje na prostor istočnog Alepa. Sirijska vojska očigledno ima nameru da preuzme kontrolu nad… »

Sirijska avijacija razbija pozicije džihadista u zapadnom Alepu (video)

Pravda 19.11.2016
Težište borbi sirijskog građanskog rata je u velikoj meri prebačeno na Homs, Idlib i istočni Alep. Na tim mestima zajednički deluju ruska i sirijska avijacija. Međutim, i zapadni Alep koji je u najvećoj meri pod kontrolom sirijskog režima nalazi… »

(Uznemiravajući video) Čitava kolona terorista razneta eksplozivom: Leševi na sve strane

Pravda 19.11.2016
Sirijska arapska armija, njena 9. oklopna divizija, izvela je uspešnu zasedu na putu Svedija-Damask. Vojnici SAA su postavili eksploziv na putanji kuda su znali da će proći teroristi a onda je detoniran u trenutku dok je tu u koloni prolazila… »

Al Kuds brigada se do poslednje kapi krvi bori za Alep (video)

Pravda 19.11.2016
Pored mnogobrojnih formacija iz različitih delova sveta koje ratuju na strani terorista, i sirijska vojska ima moćne saveznike. Pored dobro poznatih Hezbolaha i iranske Revolucionarne garde, na strani sirijskog režima ratuje i palestinski Al Kuds… »