Arhiva » Vesti » Sportske.net 02.03.2017

Bačka Topola dobija fudbalsku akademiju

Sportske.net četvrtak, 2. mart 2017.  |  Sportske.net

Severoistok Bačke uskoro će biti obogaćen novim fudbalskim objektima koji će zahvaljujući donaciji Fudbalskog saveza Mađarske biti izgrađeni u Bačkoj Topoli.

Donacija FS Mađarske vredna 9.5 miliona evra namenjena je TSC Bačka Topola za formiranje i izgradnju objekata Fudbalske akademije u kojoj će se razvijati mladi talenti sa severa Vojvodine.

Vlasnik kompanije koja sponzoriše TSC Bačka Topola Janoš Žemberi istakao je da će Fudbalska akademija u Bačkoj Topoli biti centralno mesto za dalju popularizaciju fudbala u tom delu Srbije.

"Sredstva od donacije koristiće se za izgradnju centralnog terena Akademije u Bačkoj Topoli. To će biti novi stadion, kao i prateći objekti koji će ispunjavati visoke standarde i zahteve današnjeg fudbala", rekao je Žemberi.

U Akademiji će biti potpuno opremljena teretana, sauna, kao i soba za merenje opterećenja igrača. Biće izgrađena i četiri pomoćna terena, od kojih će tri biti sa veštačkom travom, a jedan će tokom zime biti pokriven.

Planirano je da radovi na izgradnji terena i pratećih objekata budu završeni u roku od dve godine, a sredstva od donacije biće namenjena i za poboljšanje infrastrukture klubova u okruženju Bačke Topole.

Boje Topolskog sportskog kluba Bačka Topola svojevremeno su branili Nikola Žigić, Dušan Tadić i Andrija Kaluđerović, ali i Zlatko Krmpotić, Laslo Lerinc i aktuelni generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.


Objavljeno na sajtu sportske.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Mađari grade stadion u Bačkoj Topoli vredan 9,5 miliona evra

Večernje novosti četvrtak, 2. mart 2017.

Mađari grade stadion u Bačkoj Topoli

Vesti online četvrtak, 2. mart 2017.

Mađari grade fudbalski stadion u Srbiji

Mondo četvrtak, 2. mart 2017.

Mađari grade stadion u Bačkoj Topoli vredan 9.500.000 evra

Mozzart sport četvrtak, 2. mart 2017.

©2019 Netmark d.o.o.