Arhiva » Vesti » Danas 21.03.2017

Klinci jači od nedaća

Danas utorak, 21. mart 2017.  |  Piše: O. N. Piše: O. N. Piše:

Kao da su "matori", umesto što je prosečna starost ekipe manja od 20 godina, kao da treniraju u vrhunskim uslovima, a ne muče muku s toplom vodom i zato povremeno beže sa svog bazena na plivališta domaćih i stranih klubova voljnih da im priteknu u pomoć, kao da igraju za dobra i redovna primanja, a ne viđaju sitne novce jednom u "milion godina", vaterpolisti Partizana odlično "plove" ove sezone.

Iznad realnih, tj. trenutnih mogućnosti perspektivnog trenera Zorana Milenkovića i juniorskih reprezentativaca, pojačanih članom A selekcije Nikolom Jakšićem, jer sadašnje vedete sedmostrukog šampiona Evrope rade i takmiče se u vanrednim okolnostima. Što ih, opet, nekim čudom nije osujetilo u ambiciji da se domognu fajnal fora regionalne Triglav lige. I to na impresivan način, pobedom u duelu sa (uz njih i italijanski Pro Reko) najtrofejnijim evropskim klubom - zagrebačkom Mladošću, u pretposlednjem kolu A 1 grupe. Kako je u istoj rundi splitski Mornar ostao bez bodova protiv hercegnovljanskog Jadrana, mlađarija sa beogradske Banjice zaposela je četvrto mesto, odakle je ne može skinuti ni eventualni kiks u preostalom susretu sa crnogorskom Budvom. Jeste plasman među četiri najbolja tima na Jadranu bio tiha patnja crno-belih pre početka sezone, ali to ne oduzima na veličini njihovom podvigu, pogotovo ako se zna da su na putu do F4 jednom uspeli da potope i aktuelnog kontinentalnog šampiona - dubrovački Jug, koji će im uz Mladost i Jadran praviti "društvo" na završnom turniru.

Uz sve to, Partizan je odbranio Kup, a na dobrom je putu da zadrži primat i u domaćem prvenstvu. U kontekstu silnih ograničavajućih okolnosti čak ni samo jedan bod iz sedam mečeva i zadnje mesto u B grupi Evrolige, tri kola pre kraja ove faze najjačeg klupskog LEN takmičenja, ne predstavljaju razočarenje. Jer su tako neiskusni crno-beli mogli samo da uče od starijih i boljih, odnosno gledaju da što skuplje "prodaju kožu" favoritima za osvajanje trofeja: Pro Reku, Jugu i Egeru.


Objavljeno na sajtu danas.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Vaterpolo Partizan

©2018 Netmark d.o.o.