Izvor: Blic/Kultura arhiva vesti 23.05.2017

Odložen koncert Mine Gligorić u "Gvarnerijusu"

Blic 23.05.2017
"Gvarnerijus" obaveštava da je večerašnji koncert soprana Mine Gligorić odložen zbog bolesti umetnice. Novi datum koncerta biće saopšten naknadno. Mina Gligorić (Šabac, 1993) trebalo je da nastupi večeras u 20h uz klavirsku saradnju Zorke… »

"Tri zime" iz Zagreba i "Faust" iz Slovenije, poslednja režija Tomaža Pandura, gostuju u JDP

Blic 23.05.2017
“Tri zime” HNK Zagreb gostovaće u Jugoslovenskom dramskom pozorištu” 29. maja a “Faust” Slovenskog narodnog gledališča 16. juna. Predstava “Tri zime” Hrvatskog narodnog kazališta rađena je po nagrađivanom tekstu Tene Štivičić… »

Danas uz "Blic" nova "Pop & Kultura" prve reakcije na novi "Tvin piks"

Blic 23.05.2017
U novom broju kulturnog dodatka “Pop & Kultura”, koji utorkom poklanjamo uz “Blic”, možete pročitati: Bata Živojinović - Rani radovi Nepoznati detalji iz burnog mladalačkog doba legendarnog glumca, "krstaškog šerifa". Povratak "Tvin Piksa"… »

Narodno pozorište iz Užica gostuje večeras u Beogradu dramom "Odumiranje međeda" Branka Ćopića

Blic 23.05.2017
Ansambl užičkog Narodnog pozorišta izvešće večeras (20:30) na Sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta Beograd dramu Branka Ćopića „Odumiranje međeda“, u režiji Nemanje Rankovića. Dramski prvenac, kao kritiku tadašnjeg društva u kom… »

Void Inn na evropskoj turneji

Blic 22.05.2017
Beogradski rock bend Void Inn i Britanski Scandal će na junskoj turneji svirati na 10 lokacija koje obuhvataju čak sedam zemalja Evrope. U okviru ove turneje, bend će promovisati svoj album "I can hope" koji je izašao prošle godine. Ljubitelji benda… »

Bred Pit o ulozi ratnog generala: Previše sam uživao da ga ne iskarikiram

Blic 22.05.2017
Novi film Breda Pita, "War Machine" (Ratna mašina), neće biti prikazivan u bioskopima. Reč je o ostvarenju u produkciji striming mreže "Netfliks" koja je izdvojila rekordnih 30 miliona dolara za snimanje ove ratne satire i koju će ekskluzivno… »

Dani korejske kulture prvi put u Srbiji

Blic 22.05.2017
U utorak, 23. maja u 20 izložbom dizajnerke Hesun Li počinju Dani korejske kulture, festival koji se organizuje prvi put u Srbiji. Festival će se održati u u maju i junu na različitim lokacijama u Beogradu i Novom Sadu. Ulaz na sve događaje je… »