Arhiva » Vesti » Kurir 03.07.2017

Pun pogodak: Sportske igre mladih osvojile Srbiju

Kurir ponedeljak, 3. jul 2017.

Ostvareno je mnogo rekorda, a u poslednje dve nedelje Kragujevac je bio domaćin turnira u šest sportova. Na otvorenim terenima Sportskog centra "Park" vladala je sjajna atmosfera, a veliki broj dečaka i devojčica ispratio je ovacijama svoju drugaricu Srnu Lazarević, koja je unela plamen i sa zvaničnicima Igara upalila baklju kojim je i zvanično dala znak za početak Sportskih igara mladih u centru Šumadije.

"Kragujevčani vole sport. Sport je opet pobedio. I ovakvi turniri su sjajna stvar i primer kako treba da bude često leti. I da deci leto bude ispunjeno sportom a ne nekim drugim sadržajima", istakao je Dragan Đorđević, koordinator SIM Srbije za Kragujevac.

Posebno su bili zanimljivi turniru i odbojci na pesku. Ovaj veoma atraktivan sport okupio je veliki broj učesnika kod dečaka i devojčica. Na Srebrnom jezeru učesnike je obišao predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić.

"Veoma nam je drago što su Sportske igre mladih stavili i Srebro jezero na svoju mapu takmičenja. Odbojka i fudbal su sportovi koje mladi iz opštine Veliko Gradište najviše vole. Presrećan sam kada vidim da dečaci i devojčice igraju sport koji vole a pritom im je sve besplatno. Prošle godine smo imali osvajače medalja u Splitu. Nadam se da će tako biti i ovog leta", izjavio je predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić.

(Kurir.rs/Kurir sport)


Objavljeno na sajtu kurir.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Kragujevac Šumadija

©2019 Netmark d.o.o.