Izvor: Vesti online/Svet arhiva vesti 20.08.2017

Muke Srba u Kanadi: Zbog ajvara idu u zatvor?

Vesti online 20.08.2017
Bračni par Rosić, koji već godinama živi u Kanadi, našao se licem u lice s kanadskim pravosudnim organima, i to zbog pečenih paprika. Iako su Srbiju napustili davno, pripremanja zimnice se nikad nisu odrekli, kao ni pečenja crvene paprike šilje za… »

Premijerka Poljske "oplela" po Merkelovoj

Vesti online 20.08.2017
Poljska premijerka Beata Šidlo optužila je evropske zvaničnike, pre svega nemačku kancelarku Angelu Merkel, da su otvarajući širom vrata izbeglicama otvorili kapije Evrope i onima koji seju smrt i apelovala da Evropska unija konačno zameni… »

Severna Koreja štampa dolare?

Vesti online 20.08.2017
Odakle Severnoj Koreji novac za razvijanje nuklearnog programa? Na to pitanje niko ne može da dâ pouzdan odgovor, ali postoji legenda o tome kako je ova hermetički zatvorena država svojevremeno započela "proizvodnju američkih dolara". I to ne… »

Šta čeka Kataloniju posle napada u Barseloni?

Vesti online 20.08.2017
Napad u Barseloni bi mogao značajno da utiče na političku budućnost Katalonije, piše Dojče vele. Pitanje je šta će biti sa referendumom o nezavisnosti ovog autonomnog regiona Španije koji je planiran za 1. oktobar. Kada je u četvrtak popodne… »

Pjongjang upozorava Vašington: Dolivate ulje na vatru

Vesti online 20.08.2017
Severna Koreja je upozorila SAD da će "doliti ulje vatru" izvođenjem godišnjih vojnih vežbi sa Južnom Korejom naredne sedmice. Borbena retorika između dve zemlje eskalirala je nakon što je Pjongjang prošlog meseca obavio dve probe… »

"Balkanskog kralja prostitucije" ubio Srbin?

Vesti online 20.08.2017
Dilaver Bojku (58) zvani Leku, nekrunisani kralj prostitucije na Balkanu, ubijen je sa nekoliko hitaca u glavu u ponedeljak oko 17 sati u Strugi ispred svog restorana, a makedonski mediji prenose da je ubica moguće srpskog porekla. Pozivajući se na… »

Sud odbio da stavi zabranu Krimu

Vesti online 20.08.2017
Arbitražni sud u Moskvi prihvatio je tužbu koju je "Simens" podneo protiv "Rosteha" za isporuku turbina za elektrane na Krimu, prethodna saslušanja zakazana su za 18. septembar, saopštila je Kartoteka arbitražnih poslova. Istovremeno je sud odbacio… »

VIDEO: Vežbe ruskih marinaca u Kalinjingradu

Vesti online 20.08.2017
Vežbe marinaca ruske Baltičke flote održane su u zapadnom Kalinjingradskom regionu. Više od 2.000 vojnika, 20 borbenih brodova i 12 aviona i helikoptera učestvovalo je u vežbama. Vojne jedinice vežbale su amfibijski napad i iskrcavanje na obalu.… »

"Rusiji nisu potrebni špijuni, mi sami sve pokazujemo"

Vesti online 20.08.2017
Vlasti švedskog grada Karlskrona, u kojem se nalazi mornarička baza, same emituju preko veb-kamere kretanje borbenih brodova, piše "Ekpresen". Švedski list sa ironijom navodi, primećuje "Sputnjik", da sa takvim nemarom Rusima u Švedskoj nisu… »

Nemačka: Uzaludni su pokušaji da se Rusija baci na kolena

Vesti online 20.08.2017
Čovek koji poznaje istoriju Rusije ne veruje da će je "glupe sankcije baciti na kolena", izjavio je kopredsednik poslaničke grupe Levice u Bundestagu Ditmar Barš. Prema Barčovom mišljenju, sankcije Zapada imaju za cilj da Rusi više ne veruju… »