Izvor: Insajder arhiva vesti 11.09.2017

Odbijen zahtev za ukidanje pritvora osumnjičenima za državni udar u CG

Insajder 11.09.2017
Viši sud u Podgorici odbio je danas predlog odbrane za ukidanje pritvora za četvoro optuženih da su deo kriminalne grupe koja je oktobra prošle godine navodno pripremala terorističke napade u Crnoj Gori, s ciljem nasilne smene vlasti i sprečavanja… »

Istaknuta novinarka zbog pretnji i napada pobegla iz Rusije

Insajder 11.09.2017
Istaknuta novinarka Julija Latinina, jedan od najoštrijih kritičara Kremlja, izjavila je da je pobegla iz Rusije pošto joj je zapaljen automobil. Voditeljka na radiju i kolumnistkinja u listu Novaja gazeta rekla je da je pobegla iz Rusije i da je "malo… »

EU pozvala Vladu Kosova da sarađuje sa Beogradom

Insajder 11.09.2017
Evropska unija pozdravila je danas formiranje institucija na Kosovu kao "veoma važan korak" i pozvala novu vladu u Prištini da sarađuje s Beogradom kako bi se ostvario napredak u dijalogu i da primeni postignute sporazume. "EU očekuje da nova vlada… »

Mihajlović: Vlada još nije razmatrala garancije za Mladića

Insajder 11.09.2017
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da na sednici Vlade još nije bilo reči o davanju garancija za privremeno puštanje bivšeg komadanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića iz pritvora Haškog tribunala. Ona je na… »

Vučić: Mađarska je poseban prijatelj

Insajder 11.09.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ima brojne prijatelje, ali da Mađarska zazuzima posebno mesto među njima. Vučić je u Senti, gde je uz mađarskog predsednika Janoša Adera, prisustvovao obeležavanju 320 godina od bitke… »

PKB prodaje zemljište i nepokretnosti

Insajder 11.09.2017
PKB korporacija Beograd (PKB) oglasila je danas prodaju nepokretnosti i građevinskog zemljišta u Kovilovu ukupne površine 3,6 hektara po početnoj minimalnoj ceni od 1,5 miliona evra. Na prodaju su ponuđene i dve parcele gradskog građevinskog… »

U zemljotresu u Meksiku više od 90 mrtvih

Insajder 11.09.2017
Više od 90 ljudi je poginulo u snažnom zemljotresu koji je pogodio jug Meksika, saopštili su rano jutros zvaničnici. "Broj poginulih je premašio 90, od čega 71 u državi Oahaka, 15 u državi Čijapas i četiri u državi Tabasko", navodi se u… »

Nastavljeno suđenje za pokušaj državnog udara u CG, Dikić u sudnici

Insajder 11.09.2017
Pred Višim sudom u Podgorici danas je nastavljeno suđenje grupi od 14 crnogorskih, srpskih i ruskih državljana optuženih za pokušaj državnog udara i svrgavanja vlasti u Crnoj Gori prošle godine u oktobru, na dan izbora. Suđenje je nastavljeno… »