Arhiva » Vesti » Danas 17.09.2017

Druga etapa u Zrenjaninu

Danas nedelja, 17. septembar 2017.  |  Piše: M.Pudar Piše: M. P. Piše

Sa zrenjaninskog Trga slobode, tačno u podne, startovala je druga etapa 38. biciklističke trke „Kroz Vojvodinu“, međunarodno takmičenje u organizaciji Biciklističkog saveza Vojvodine a pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekreterijata za sport i omladinu.

Danas se vozi deonica Zrenjanin-Klek-Žitište-Torak-Krajišnik-Jaša Tomić-Sečanj-Sutjeska-Lazarevo-Zrenjanin. Voze se dva kruga, objašnjavaju organizatori.

-Prosečna brzina od 43 kilometra na sat, koja se razvijala u prvoj etapi trke gde je bilo puno odvajanja i manjih grupa, dokazuje koliko je trka kvalitetna i borbena. Danas nas očekuje banatski vetar i zaista će to biti “brdo” za naše bicikliste i nadam se da će i takva borba, kao u jučerašnjoj etapi, i da ćemo prisustvovati lepom finišu druge etape koja je dugačka 175 kilometara. Voze se dva kruga po Banatu – objasnio je Nebojša Subić, direktor trke.

Prema njegovim rečima, prijavljeno je 70 takmičara, 14 ekipa iz 8 zemalja. Ekipe su mešovite, sastavljene od vrhunskih takmičara.

-Došli smo u sastavu šest vozača, od kojih su tri junioir koji se prirpemaju za svetsko prvenstvo sledeće nedelje. Jučerašnju etapu smo završili solidno, sa jednim juniorom na osmom mestu. Propustili smo pobednički pehar, jer su tu tri jake slovenačke ekipe sa kojima se borimo sve vreme – naveo je Janko Benger, član hrvatske reprezentacije za ovu trku.

38. biciklistička trka “Kroz Vojvodinu” startovala je 15. septembra iz Novog Sada, a zatim preko Bačke Palanke, Vrbasa, Bečeja, Novog Bečeja i Melenaca, takmičari su došli u Zrenjanin oko 17. Drugog dana kreće se iz Zrenjanina do Jaše Tomića, pa zatim oko 16.30 nazad do Zrenjanina, a trećeg dana, u nedelju, kreće poslednja etapa iz Zrenjanina preko Perleza do Titel.


Objavljeno na sajtu danas.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.