Izvor: Blic/Društvo arhiva vesti 05.10.2017

AMSS: Umeren saobraćaj, bez zastoja

Blic 05.10.2017
Saobraćaj se u Srbiji ove večeri odvija umerenim intezitetom, bez vanrednih prekida i zastoja, a sa uobičajenim vremenom zadržavanja na naplatnim rampama, saopštio je AMSS. Vozače očekuju dobra prohodnost puteva zahvaljujući još uvek dobrom… »

Preminula majka Milorada Ulemeka Legije

Blic 05.10.2017
Natalija Ulemek, majka Milorada Ulemeka Legije preminula je jutros u Beogradu, nakon što je poslednjih nekoliko dana bila na bolničkom lečenju, prenose Večernje novosti. Legija je osuđen na 40 godina zatvora zbog učešća u atentatu na premijera… »

Mihajlović: Prevencija nasilja počinje u porodici i obdaništu

Blic 05.10.2017
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da su je zabrinuli rezultati istraživanja koji su pokazali da veliki broj mladih smatra da šamar nije nasilje i da je važno da prevencija nasilja počne razgovorima sa decom u porodici i… »

Uspešno presađena jetra, nastavlja se program transplantacije na VMA

Blic 05.10.2017
Uspešnom transplantacijom jetre 60-ogodišnjem G. G. iz Novog Sada hirurški tim Vojnomedicinske akademije nastavio je program presađivanja solidnih organa, kao i dobru saradnju transplantacionih centara Srbije - Kliničkog centra Vojvodine, Kliničkog… »

Šestoro radnika iz Srbije privedeno u Sloveniji zbog spletke ljubomornog slovenca

Blic 05.10.2017
Šestoro radnika „Gorenja“ iz Valjeva privedeno je u policijsku stanicu u Bistrici u Sloveniji, gde se nalaze na obuci za rad u novom pogonu slovenačkog giganta. Valjevce je prijavio neko od lokalnih radnika „Gorenja“, nezadovoljan što će… »

"Popadija je dva puta: Abortirala..." i Srpkinje kada saznaju da će roditi devojčicu prekidaju trudnoću

Blic 05.10.2017
"Imao sam pacijentkinju iz Beograda, popadiju, koja je tri puta radila genetsko testiranje, isključivo da bi utvrdila pol deteta. Tek kada je dobila rezultate trećeg testa bila je zadovoljna rezultatom. Nosila je dečaka", ovako je za "Blic" ispričao… »

Nestorović: Papire i šaltere svodimo na minimum

Blic 05.10.2017
Državni sekretar Ministarstva državne uprave Žikica Nestorović izjavio je danas, predstavljajući Nacrt zakona o elektronskoj upravi, da će njegova primena omogućiti veću efikasnost u radu, smanjiti troškove, kao i da se upotreba papira i šaltera… »

Smenjivaće se sunce, kiša i vetar, ali će temperature u oktobru biti iznenađujuće visoke

Blic 05.10.2017
Sneg u oktobru nas neće iznenaditi, najavljuju metorolozi. Upravo suprotno vreme nas očekuje. Pred nama je topao oktobar, u kome će se smenjivati sunce, kiša i vetar. Kada budu sunčani dani, možemo očekivati temperaturu od 20 do 25 stepeni, dok će… »

Danijelson: Važna borbe protiv kriminala i korupcije na KiM

Blic 05.10.2017
Generalni direktor za proširenje i susedsku politiku u Evropskoj komisiji Kristijan Danijelson, saopštio je da je danas sa kosovskim premijerom Ramušem Haradinajem i predsednikom parlamenta Kadrijem Veseljijem razgovarao o važnosti borbe protiv… »

Ministar Đorđević: Svi treba da zapošljavaju osobe sa invaliditetom

Blic 04.10.2017
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da svi treba da zapošljavaju osobe s invaliditetom i dodao da je Ministarstvo uvek spremno da pruži podršku svakom preduzeću koje to učini. "Želim da… »