Izvor: Alo/Društvo arhiva vesti 07.01.2018

Na Božić pre 75 godina umro je Nikola Tesla

Alo 07.01.2018
Sedmog januara pre 75 godina umro je Nikola Tesla, jedan od najvećih umova 20. veka i naučnik čiji su nas pronalasci uveli u novi milenijum. Bez Tesle ne bismo danas imali mobilnu telefoniju i internet, ni radio, ni televiziju, planetarnu elektronsku… »

Za eksploziju u Stokholmu kriva "jugoslovenska veza"

Alo 07.01.2018
U eksploziji koja se dogodila danas ispred podzemne železnice na jugu švedske prestonice Stokholma, poginuo je jedan muškarac (60) dok je druga osoba povređena. On je poginuo kada je eksplodirao predmet koji je podigao, prenosi švedska nacionalna tv… »

Egipat preispituje priznanje Kosova?

Alo 07.01.2018
Egipat bi mogao da povuče odluku o podršci nezavisnosti Kosova, pišu sutrašnje Večernje novosti, navodeći da je pre nekoliko dana jedan od najpoznatijih i najcenjenijih egipatskih i arapskih novinara Abdel Latif el Manjavi objavio u dnevniku "Al… »

Tražio grob Atile Hunskog, a pronašao pradedin grob i rođake

Alo 07.01.2018
Otkrio je i da u malom vojvođanskom selu i dalje živi neko od njegove rodbine. Jedan od najpoznatijih svetskih producenata i voditelja, Džonatan Leg, čija se emisija "Put kojim se ređe ide" emituje na američkom kanalu Travel channel, pronašao je… »

U Srbiju stiže "krvava kiša" i "žuti sneg"!

Alo 07.01.2018
Pustinjska prašina iz Sahare nošena južnim vetrom već sutra stiže do Evrope, najpre do Italije, Francuske, a pogodiće i Hrvatsku, BiH i Srbiju. Prema mapi koju je objavila stranica severe-weather.eu iz pustinje u Sahari u Evropu već sutra stiže… »

Poreska uprava naplatila više od 1.000 milijardi dinara

Alo 07.01.2018
Poreska uprava je naplatila više od 1.000 milijardi dinara javnih prihoda u 2017. godini što je 35 milijardi više nego godinu ranije, izjavila je direktorka Poreske uprave Dragana Marković. Rast naplate, prema njenim rečima, beleže sve vrste poreza… »

Biljana Popović Ivković obišla je pripadnike saobraćajne policije

Alo 07.01.2018
Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković obišla je pripadnike saobraćajne policije Policijske uprave za grad Beograd i poželela im da tokom godine, kao što je to bio danas slučaj, nemaju nijednu saobraćajnu… »

Vučić: Mir Božji - Hristos se rodi!

Alo 07.01.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tradicionalnim pozdravom čestitao je danas Božić građanima koji praznik slave po Julijanskom kalendaru. "Mir Božji - Hristos se rodi!", napisao je Vučić na svom Tviter nalogu nekoliko minuta posle ponoći… »

Haradinaj ne može da dobije vizu za SAD?

Alo 07.01.2018
Nakon što se u prištinskim medijima pojavila informacija da je kosovskom premijeru uskraćena američka viza i da neće moći da putuje na Molitveni doručak u Vašington, oglasio se Ramuš Haradinaj koji je potvrdi da je predao zahtev, da je u… »

Amfilohije: SPC ne može da se odrekne Kosova

Alo 07.01.2018
Arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije kaže da Srpska pravoslavna crkva ne može da promeni svoje stavove i odrekne se Kosova, jer bi se time morala odreći sama sebe. "To apsolutno ne dolazi u obzir", rekao je mitropolit u… »