Izvor: Kurir arhiva vesti 07.01.2018

Rođenje isusa hrista slave pravoslavci širom planete: Liturgija, igra, pesma i radost!

Kurir 07.01.2018
Najradosniji hrišćanski praznik - Rođenje Hristovo - 25. decembra po gregorijanskom, to jest 7. januara po julijanskom kalendaru, osim Srba, proslavlja veliki deo pravoslavaca, ali i pripadnici većine drevnoistočnih (nehalkidonskih) crkava. Božić… »

Kraj drame sa bombom na barskoj pruzi: Železnički saobraćaj uspostavljen nakon 7 sati agonije!

Kurir 07.01.2018
Železnički saobraćaj na deonici barske pruge između Bistrice i Prijepolja uspostavljen je večeras u 22:22 časa, saopštine su Železnice Srbije. "Saobraćaj je bio u prekidu danas od 15.38 sati, nakon što je čuvar pruge Infrastrukture železnice… »

Stravičan udes: 32 nestalih u sudaru iranskog tankera i kineskog teretnog broda

Kurir 07.01.2018
Nestalih 30 Iranaca i dva državljanina Bangladeša, svi su sa tankera "Sanči" sa kog je nafta iscurela i koji je u nedelju ujutru još uvek zapaljen plutao na površini vode, saopštile su kineske pomorske vlasti koje su poslale policijske brodove i tri… »

Američki šamar Haradinaju: Odbijen zahtev premijera Kosova za vizu SAD!

Kurir 07.01.2018
Nakon što se u prištinskim medijima pojavila informacija da je kosovskom premijeru uskraćena američka viza i da neće moći da putuje na Molitveni doručak u Vašington, oglasio se Ramuš Haradinaj koji je potvrdi da je predao zahtev, da je on u… »

(Foto) na pravoslavni božić: U Istanbulu otvorena Crkva Svetog Stefana u obliku krsta!

Kurir 07.01.2018
Na svečanosti povodom otvaranja, Erdogan je rekao da crkva stara 120 godina predstavlja jedinstveni primer crkve izgrađene od gvožđa. 1 / 18 Foto: Profimedia Ta bugarska crkva u obliku krsta sagrađena je na obali istanbulskog Zlatnog roga 1898… »

Pucnjava i tuča uoči božića: Četvorica muškaraca povređena u Užicu! Uhapšen napadač

Kurir 07.01.2018
Užice. - Četvorica muškaraca povređeni su u pucnjavi i tuči koja se noćas dogodila ispred diskoteke "Garaža" u javnoj garaži u Užicu. Prema nezvaničnim informacijama pucao je 33-godišnji Užičanin koji se najpre verbalno sukobio na vratima… »

Srbiji prihod od 1,5 milijardi evra: Potpisivanje ugovora o koncesiji za beogradski aerodrom u prvom kvartalu ove godine

Kurir 07.01.2018
BEOGRAD - Nakon što je vlada Srbije koncesiju nad beogradskim aerodromom "Nikola Tesla" poverila francuskoj kompaniji "Vansi erports", iz ove kompanija poručuju da očekuju da ugovor o koncesijii zvanično bude potpisan u prvom kvartalu ove godine, kada… »

(Foto, video) kolaps u Španiji: Vojska spasava vozače zarobljene u snegu!

Kurir 07.01.2018
Lokalni mediji prenose da su stotine vozila zarobljene u snegu u severnim i centralnim delovima Španije tokom vikenda. 1 / 9 Foto: EPA Više od 150 vojnika uz podršku grtalica za čišćenje snega angažovano je da evakuišu vozače na autoputu… »

Lončar: Država sve više izdvaja za obolele od retkih bolesti

Kurir 07.01.2018
BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da Srbija sve više izdvaja za lečenje pacijanata koji boluju od retkih bolesti i da je ove godine za tu namenu obezbeđeno 1,5 milijardi dinara. Država je za ovu godinu preko budžetske… »

Tampov savetnik o kontroverznoj knjizi: To je hrpa đubreta od korice do korice!

Kurir 07.01.2018
"Predstava predsednika u knjizi se kosi sa realnošću, sa iskustvom onih koji rade sa njim", rekao je Miler. Direktor Centralne obaveštajne agencije (CIA), Majk Pompeo rekao je da je Tramp apsolutno sposoban da vodi državu. "Ima ljudi koji nisu… »