Izvor: Pravda arhiva vesti 07.01.2018

Amerikanci se poigravaju sa Haradinajem: Pozvan na "Molitveni doručak", ali mu ne daju vizu?!

Pravda 07.01.2018
Nakon što se u prištinskim medijima pojavila informacija da je prištinskom "premijeru" uskraćena američka viza i da neće moći da putuje na Molitveni doručak u Vašington, oglasio se Ramuš Haradinaj koji je potvrdio da je predao zahtev, da je on u… »

Vulin: Dobili smo dojavu od kfor, i sprečićemo svako nasilje!

Pravda 07.01.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da se proveravaju sve informacije, dobijene od Kfora, da bi u Kopnenoj zoni bezbednosti za vreme božićnih praznika moglo doći do nemira i čini se sve da se bilo kakvo eventualno nasilje, ili bilo šta… »

Lončar: Evo za koje retke bolesti ćemo izdvojiti više novca za lečenje!

Pravda 07.01.2018
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da Srbija sve više izdvaja za lečenje pacijenata koji boluju od retkih bolesti i da je ove godine za tu namenu obezbeđeno 1,5 milijardi dinara. Država je za ovu godinu preko budžetske linije izdvojila… »

Hrvati zbunjeni: Nestala Kolinda, nema je već 12 dana!

Pravda 07.01.2018
Hrvatski mediji se pitaju gde im je predsednica Kolinda Grabar Kitarović?! RTL javlja da je u javnosti nema već 12 dana i da je poslednji put pred kamerama bila u Karlovcu, gde je stigla na ponoćnu liturgiju uoči katoličkog Božića, nakon čega je… »

Đurić: Blokada manastira čin bezumlja! Šta rade KFOR i misije?

Pravda 07.01.2018
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je danas da jučerašnja blokada manastira Presvete Bogorodice u Đakovici od strane Albanaca predstavlja čin bezumlja. "Postavlja se pitanje šta ovde rade hiljade pripadnika KFOR-a, Euleks-a i svih misija… »

"Ujedinjenje": Evo šta je Putin još poručio u svojoj božićnoj čestitki!

Pravda 07.01.2018
Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je pravoslavnim hrišćanima Božić. "Srdačno vam čestitam Božić. Taj praznik milionima vernika pruža radost i nadu, usmerava ih na duhovnost i tradiciju, ujedinjuje oko neprolaznih hrišćanskih vrednosti… »

Šta će biti s Jerusalimom? Arapska liga uzvraća Trampu, najavila oštar udarac!

Pravda 07.01.2018
Arapska liga odlučila je da preduzme kontramere na Trampov potez priznavanja Jerusalima za glavni grad Izraela rekavši da će u UN zatražiti međunarodno priznanje države Palestine sa istočnim Jerusalimom kao prestonicom. Arapske države uskoro… »

Iranska Revolucionarna garda: Pobedili smo SAD, Izrael i Saudijsku Arabiju!

Pravda 07.01.2018
Iranska Revolucionarna garda saopštila je da su snage bezbednosti i narod Irana porazili nemire koje su podstakli strani neprijatelji i opozicione grupe. Među strane neprijatelje navedene su SAD, Izrael i Saudijska Arabija. "Iranski revolucionarni narod… »

AHMEDINEDžAD uhapšen zbog pobune: Ove reči skupo će koštati bivšeg predsednika Irana?

Pravda 07.01.2018
Bivši predsednik Irana Mahmud Ahmedinedžad stavljen je u kućni pritvor nakon što je javno kritikovao aktuelne vlasti te zemlje. Ahmedinedžad je uhapšen zbog govora koji je održao 28. decembra u gradu Bušeru, kada je optužio predsednika Rohanija… »

Krim je tek mali deo: Ukrajina bi trebalo da vrati sve teritorije koje nije imala pre ulaska u SSSR! (mapa)

Pravda 07.01.2018
Ukrajina treba da odustane od Harkova, Dnjepropetrovska, Donbasa i drugih teritorija koje su joj predate za vreme SSSR-a, ako kao „okupaciju“ posmatra period tokom kog se nalazila u sastavu SSSR-a, izjavio je predsednik Komiteta Državne dume za… »