Izvor: RTS arhiva vesti 07.01.2018

Tradicionalno lomljenje česnice – najmlađi najsrećniji

RTS 07.01.2018
U Beogradu i ostalim gradovima širom Srbije po običaju se lomila česnica, a najsrećniji su izvukli po zlatnik. Ispred Hrama Svetog Save u Beogradu Unija pekara organizovala je tradicionalno lomljenje česnice. Lomljene su dve česnice – veća je… »

Kriminalne grupe u Švedskoj koriste bombe iz bivših jugoslovenskih republika?

RTS 07.01.2018
U eksploziji koja se dogodila ispred podzemne železnice na jugu švedske prestonice Stokholma, poginuo je muškarac, dok je druga osoba povređena. Šef policijskog okruga za jug Stokholma kaže da policija beleži da kriminalne grupe sve više koriste… »

Ručna bomba pored pruge kod Prijepolja

RTS 07.01.2018
Pored pruge Beograd-Bar, nedaleko od Prijepolja, u popodnevnim satima pronađena je odbačena ručna bomba koju je uklonila kontradiverziona ekipa. Bezbednost građana nije bila ugrožena a saobraćaj na pruzi je posle prekida, ponovo uspostavljen… »

Sudar iranskog tankera i teretnog broda, nestalo 32 ljudi

RTS 07.01.2018
Iranski tanker za naftu sudario se sa teretnim brodom i zapalio kod istočne kineske obale pri čemu je nestalo 32 člana posade među kojima ima najviše Iranaca, saopštile su kineske vlasti. Nestalo je 30 Iranaca i dva državljanina Bangladeša, svi sa… »

Erdogan i Borisov otvorili pravoslavnu crkvu u Istanbulu

RTS 07.01.2018
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i bugarski premijer Bojko Borisov svečano su otvorili bugarsku pravoslavnu Crkvu Svetog Stefana u Istanbulu nakon njene sedmogodišnje restauracije. Turski predsednik je tom prilikom rekao da Crkva Sveti Stefan… »

Prištinski mediji: Odbijen Haradinajev zahtev za vizu SAD

RTS 07.01.2018
Nakon što se u prištinskim medijima pojavila informacija da je kosovskom premijeru uskraćena američka viza i da neće moći da putuje na Molitveni doručak u Vašington, oglasio se Ramuš Haradinaj koji je potvrdio da je predao zahtev, da je on u… »

Pucnjava u diskoteci u Užicu, četvorica ranjena

RTS 07.01.2018
Policija je uhapsila Đ. S. iz Užica zbog sumnje da je u diskoteci "Garaža" sinoć ranio četvoricu mladića iz poluautomatskog pištolja. U užičkoj diskoteci "Garaža" sinoć oko dva časa došlo je do pucnjave, kojoj je prethodio sukob osumnjičenog… »

"Upozoreni smo od Kfora na moguće nemire"

RTS 07.01.2018
General Ljubiša Diković kaže da su mu u Kforu rekli da može doći do ugrožavanja bezbednosti u KZB i na KiM. General-potpukovnik Milosav Simović, komandant Kopnene vojske, istakao je da je aktueln bezbednosna situacija u Kopnenoj zoni bezbednosti… »

Vansi erports: Jedan od ciljeva poboljšanje uslova rada "Nikole Tesle"

RTS 07.01.2018
Kompanija "Vansi erports", četvrti najveći aerodromski operater u svetu, koja je izabrana za koncesionara beogradskog aerodroma "Nikola Tesla", u prvom javnom saopštenju ističe da Ugovor o koncesiji na 25 godina obuhvata finansiranje, upravljanje… »

Vojska spasava vozače iz snega u Španiji

RTS 07.01.2018
Španska vojska angažovana je da bi spasla vozače zarobljene u automobilima u snegu koji je pogodio velike delove Španije. Lokalni mediji prenose da su stotine vozila zarobljene u snegu u severnim i centralnim delovima Španije tokom vikenda. Više od… »