Izvor: Sputnik arhiva vesti 07.01.2018

Gde je nestala Kolinda?

Sputnik 07.01.2018
Hrvatski mediji se pitaju gde im je predsednica Kolinda Grabar Kitarović, a RTL javlja da je u javnosti nema već 12 dana i da je poslednji put pred kamerama bila u Karlovcu, gde je stigla uoči katoličkog Božića, nakon čega je obišla vatrogasce… »

Pupovac: Očekujem uklanjanje ploča i naziva ulica koje veličaju ustaštvo

Sputnik 07.01.2018
Predsednik Srpskog narodnog veća (SNV) i zastupnik u Saboru Milorad Pupovac poručio je da je jevrejskoj i srpskoj zajednici u Hrvatskoj potpuno neprihvatljivo da bilo gde postoji neka ploča ili znamenje kojim se veličaju pozdravi ustaškog pokreta i… »

Ruska pravoslavna crkva može da pomogne Srbiji (video)

Sputnik 07.01.2018
Ruska pravoslavna crkva je sada u takvoj situaciji da realno može dosta da pomogne Srbiji zato što ima svoje predstavnike i u Ujedinjenim nacijama, a ima i stalno predstavništvo pri Evropskoj uniji u Briselu, kaže starešina Podvorja RPC u Beogradu… »

Evo šta sve može da vam se dogodi na nervnoj bazi

Sputnik 07.01.2018
Koliko puta vam se desilo da čujete da je tegoba koju osećate sigurno psihosomatska, da ste to dobili od stresa ili nerviranja. A da li zaista možemo od toga da se razbolimo? Još je Hipokrat govorio koliko su naše misli, osećanja, stavovi, uverenja… »

Poraz za porazom: Gde će Amerika doživeti sledeći fijasko

Sputnik 07.01.2018
Iranska Revolucionarna garda saopštila je da su snage bezbednosti i narod Irana „porazili nemire koje su podstakli strani neprijatelji, uključujući SAD, Izrael i Saudijsku Arabiju“. Kraj protesta u Iranu čini se kao još jedan u nizu poraza… »

Osvojen džekpot od 570 miliona dolara

Sputnik 07.01.2018
Listić prodat u Nju Hempširu osvojio je dobitnu kombinaciju od šest brojeva i nagradu od 570 miliona dolara (473.807.584,25 evra) na američkoj lutriji „Pauerbol“. Dobitna kombinacija koja je izvučena u subotu uveče za sedmi najveći džekpot u… »

Estonski general: Rusija priprema rat protiv NATO-a

Sputnik 07.01.2018
Komandant estonskih odbrambenih snaga general-pukovnik Riho Teras izjavio je u intervjuu za nemački list „Bild“ da se Rusija priprema za borbena dejstva protiv država-članica NATO-a. Prema njegovim rečima, za vreme vojnih vežbi „Zapad 2017“… »

Desetine mrtvih u dve eksplozije u sirijskom Idlibu (video)

Sputnik 07.01.2018
Više od 30 ljudi poginulo je ili ranjeno u eksploziji automobila koju su teroristi podmetnuli u sirijskom gradu Idlibu, javila je libanska televizija „Majadin“. Televizija navodi da je automobil sa nekoliko tona eksploziva bio parkiran ispred… »

Nad Srbima izvršen svesni genocid: Slabe tuku, jake poštuju (foto)

Sputnik 07.01.2018
Hrišćanskim narodima nikad nije bilo lako kroz istoriju. Slabe tuku, jake poštuju - tako je bilo i tako će uvek biti, kaže za Sputnjik glavni sveštenik Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, protojerej Mihail Vasiljev. Kako vi kao pravoslavni sveštenik… »

Kadirov: Zaustaviti ratno ludilo SAD

Sputnik 07.01.2018
Čečenski lider Ramzan Kadirov izjavio je da SAD nameravaju da uvuku u rat čitav Bliski istok i stvore žarišta oko Rusije i pozvao na zaustavljanje „ratnog ludila“ Vašingtona. „Više nisu potrebne nikakve potvrde o namerama SAD da čitav Bliski… »