Izvor: Srbija danas arhiva vesti 07.01.2018

Saveznici digli ruke od njega: Haradinaju uskraćena viza za SAD zbog suda za zločine OVK?

Srbija danas 07.01.2018
Supruga kosovskog premijera optužila deo prištinskih medija da se ponašaju kao da su srpski. Premijer samoproglašene države Kosovo Ramuš Haradinaj negirao je navode prištinskih medija da neće moći da putuje na Molitveni doručak u Vašington jer… »

Vojska i na Božić obezbeđuje mir

Srbija danas 07.01.2018
Pogledajte. Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković, proveli su božićno jutro sa pripadnicima Vojske Srbije angažovanim na obezbeđenju administrativne linije na bazi „Jezerska mahala“ u… »

Lomljenje božićne česnice kod Hrama: Evo ko je izvukao zlatne dukate (video)

Srbija danas 07.01.2018
Česnica teška 180 kilograma i prečnika dva ipo metra, lomila se ove godine na Božić kao što nalaže naša tradicija i običaji! Mesto dešavanja bio je Hram svetog Save, ispred ulaza par metara u desno. Prednost su imali mališani koji su se… »

Jedini Indijac u Nišu već pola veka slavi Božić

Srbija danas 07.01.2018
Došao na studije medicine, a ostao do danas. Indijac Abidžit Rojčodri (66) iz Nju Delhija maltene pola veka proslavlja Božić u Nišu, gde je došao 1970. godine na studije medicine, a ostao do danas. Roj, kako ga prijatelji i rođaci zovu, postao je… »

Đaci od sutra u školskim klupama

Srbija danas 07.01.2018
Drugi deo raspusta počinje 1. februara. Prvi deo zimskog raspusta za učenike osnovnih i srednjih škola u centralnoj Srbiji završava se sutra, a drugi deo raspusta biće od 1. do 9. februаrа. Foto: Profimedia Prvo polugodište se zаvršаvа 31… »

Na Božić pre 72 godine umro je Nikola Tesla

Srbija danas 07.01.2018
Ikona srpskog naroda. Sedmog januara pre 72 godine umro je Nikola Tesla, jedan od najvećih umova 20. veka i naučnik čiji su nas pronalasci uveli u novi milenijum. Bez Tesle ne bismo danas imali mobilnu telefoniju i internet, ni radio, ni televiziju… »

Srećan Božić: Mir božji, hristos se rodi!

Srbija danas 07.01.2018
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Božić, jedan od najvećih i najradosnijih hrišćanskih praznika kojim se obeležava rođenje Isusa Hrista. Redakcija "Srbija Danas" želi svim pravoslavnim vernicima srećan Božić. Na Božić hrišćani… »

Iznenada! Jelena Golubović napustila Zadrugu! Kad je saopšteno zbog čega, svi se sledili! (video)

Srbija danas 07.01.2018
Sve se desilo odjednom! Pre izbacivanja koje je aktuelno u noći između nedelje i ponedeljka, voditelj Ognjen Amidžić ušao je u "" kako bi ukućanima, a pre svega Jeleni Golubović, saopštio potresnu informaciju. - Stigli su rezultati tvoji, Jelena… »

Tačno u ponoć: Predsednik Srbije čestitao Božić (foto)

Srbija danas 07.01.2018
Obratio se patrijarhu, sveštenstvu i vernicima. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Božić srpskom patrijarhu Irineju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i vernicima. Na zvaničnom nalogu predsednika republike na Tviteru piše: -… »

Posle 76 godina u ovom selu je prvi put zapaljen badnjak

Srbija danas 07.01.2018
Paljenju badnjaka prethodila je služba u crkvi. Oko stotinak vernika sinoć je u gatačkom selu Pridvorica prisustvovalo paljenju badnjaka. Paljenju badnjaka prethodila je služba u crkvi Svetog Cara Lazara. Svetu arhijerejsku liturgiju i parastos… »