Izvor: Srbija danas/Društvo arhiva vesti 07.01.2018

Vojska i na Božić obezbeđuje mir

Srbija danas 07.01.2018
Pogledajte. Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković, proveli su božićno jutro sa pripadnicima Vojske Srbije angažovanim na obezbeđenju administrativne linije na bazi „Jezerska mahala“ u… »

Na Božić pre 72 godine umro je Nikola Tesla

Srbija danas 07.01.2018
Ikona srpskog naroda. Sedmog januara pre 72 godine umro je Nikola Tesla, jedan od najvećih umova 20. veka i naučnik čiji su nas pronalasci uveli u novi milenijum. Bez Tesle ne bismo danas imali mobilnu telefoniju i internet, ni radio, ni televiziju… »

Porođaji na estradi su obeležili 2017-u: U samo jednom mesecu čak 3 poznate dame su postale majke!

Srbija danas 07.01.2018
Oktobar je mesec beba. Godinu 2017. su obeležili razni događaji na našem estradnom nebu. Svađe, raskidi, razvodi, skandali ali i oni najlepši životni događaji poput venčanja i prinova. Izdvojili smo nekoliko poznatih dama, koje su se u godini za… »

Opet krši protokol i to za venčanje: Evo ko će pratiti do oltara Megan Markl!

Srbija danas 07.01.2018
Nije tipična mlada... Princ Hari i njegova verenica su i dalje u fokusu medijske pažnje. Nakon dugo očekivane veridbe, Markl je i zvanično dobila status budućeg člana kraljevske porodice, što znači da njeno pojavljivanje u javnosti u potpunosti… »

Šta zapravo goji kod gaziranih pića - šećer ili mehurići?

Srbija danas 07.01.2018
Izbegavajte ih. Znamo da su šećer i gazirana pića puni kalorija kao i da 7 kafenih kašičica šećera ima u jednoj limenci. Ali, ne možemo a da se ne pitamo da li je šećer taj koji nas goji ili su za to krivi mehurići iz gaziranih napitaka… »

Već osam godina: Proglašena najbolja dijeta na svetu!

Srbija danas 07.01.2018
Da li ste je nekad probale? DASH dijeta osmi je put zaredom proglašena kao najbolja dijeta na svetu prema stručnjacima američkog Nacionalnog instituta za zdravstvo, a odmah iza nje na listi je mediteranska dijeta. DASH dijeta nastala je kao projekat… »