Izvor: Večernje novosti/Društvo arhiva vesti 07.01.2018

General Diković: KFOR nas upozorio na moguće nemire

Večernje novosti 07.01.2018
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković izjavio je da je uoči božićnih praznika od KFOR-a dobio informacije da u Kopnenoj zoni bezbednosti i na prostoru Kosova i Metohije može doći do ugrožavanja bezbednosti. Načelnik… »

Lončar: Država izdvojila sredstva za lečenje retkih bolesti

Večernje novosti 07.01.2018
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je država izdvojila sredstva za terapiju obolelih od retkih bolesti za ovu godinu, kao i da će u toku sledeće nedelje zasedati UO RFZO na kome će biti pokrenuta procedura za nabavku lekova. Ministar… »

Vremenska prognoza Za Božić sunčano i toplo, temperatura i do 19 stepeni

Večernje novosti 07.01.2018
U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo sa slabim i umerenim jugoistočnim vetrom. U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo sa slabim i umerenim jugoistočnim vetrom. Najniža temperatura od -2 C na istoku i jugoistoku Srbije do 9 C… »

Šarčević: Modernizacija i digitalizacija škola plan za 2018. godinu

Večernje novosti 06.01.2018
Tokom 2017. urađeno je mnogo na reformi obrazovanja, prvi veliki koraci su već učinjeni, a sada iščekujemo rezultate prvih pilot projekata i nastavljamo da ulažemo u modernizaciju i digitalizaciju škola, izjavio je ministar prosvete Mladen… »

Od septembra: Dva časa nedeljno više za učenike prvog razreda gimnazije

Večernje novosti 07.01.2018
Od naredne školske godine u prvom razredu gimnazije učenici će birati dva od šest ponuđenih izbornih programa, pa će tako nedeljni fond povećati za dva časa, jer će broj obaveznih predmeta ostati isti. Od naredne školske godine u prvom razredu… »

Tamara Vučić podelila paketiće deci u prihvatilištu

Večernje novosti 06.01.2018
Supruga predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Tamara Vučić, obišla je danas, na Badnji dan, Prihvatilište za decu "Vasa Stajić" na Voždovcu, gde je podelila božićne paketiće štićenicima tog doma. Supruga predsednika Srbije Aleksandra… »

Pojačan saobraćaj u Srbiji, pola sata čekanja na Horgošu i Batrovcima

Večernje novosti 07.01.2018
u Srbiji je večeras pojačan saobraćaj, naročito ka većim gradovima, i na autoputevima ka Mađarskoj i Hrvatskoj. u Srbiji je večeras pojačan saobraćaj, naročito ka većim gradovima, i na autoputevima ka Mađarskoj i Hrvatskoj, saopštio je… »

Princeza Katarina posetila dečije bolnice i uručila paketiće

Večernje novosti 07.01.2018
Princeza Katarina Karađorđević posetila je dečije bolnice u Beogradu, gde je deci podelila novogodišnje paketiće i čestitala im Božić. Princeza Katarina Karađorđević posetila je danas dečije bolnice u Beogradu, gde je deci podelila… »

Amfilohije: Odluka o kanonizaciji Stepinca pripada papi

Večernje novosti 07.01.2018
Arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije izjavio je da mešovita komisija, čiji je i on bio član, nije mogla da se složi o kanonizaciji kardinala Alojzija Stepinca. Arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko primorski… »

Božićna poslanica patrijarha irineja Ne vrede nam sva dobra i napredak ako nestajemo

Večernje novosti 07.01.2018
Patrijarh Irinej u Božićnoj poslanici o padu nataliteta, očuvanju južne srpske pokrajine, iskušenjima modernog čoveka, globalnim potresima: Ne zaboravljamo Kosovo i Metohiju, to je naša sveta zemlja, naš Jerusalim. TRADICIONALNO, u susret… »