Regioni arhiva vesti 07.01.2018

Građani “Kod krsta” lomili česnicu

Ritam grada Kg 07.01.2018
Veliki broj ljudi okupio se na Trgu “Kod krsta” gde se po prvi put u Kragujevcu javno lomila česinca. Tačno u podne osveštena je česnica, a Kragujevčani su strpljivo čekali u redu, svoj komad ovog obrednog božićnog hleba. Za izradu česnice… »

Završava se prvi deo zimskog raspusta

Ritam grada Kg 07.01.2018
Prvi deo zimskog raspusta za učenike osnovnih i srednjih škola u centralnoj Srbiji završava se u ponedeljak. Drugi deo zimskog raspusta počinje 1. a završava se 9. februаrа. Prvo polugodište se zаvršаvа 31. jаnuаrа, а drugo počinje 12… »

Jedini Indijac južno od Beograda pola veka živi u Nišu, gde planira i večnu kuću

Jugmedia 07.01.2018
Abidžit Rojčodri (66) iz Nju Delhija proslaviće i ovaj Božić u Nišu, u gradu u koji je došao 1970. godine samo na odredjeno vreme – da bi završio medicinu, a ostao sve do sada. Roj, kako ga prijatelji i rodjaci zovu, postao je Nišlija zbog… »

"Logos postade tijelo i nastani SE među nama": Šta tačno Biblija kaže o rođenju Isusa Hrista (foto)

Telegraf 07.01.2018
"Bi čovjek poslan od Boga, po imenu Jovan. Ovaj dođe za svjedočanstvo, da svjedoči o svjetlosti, da svi vjeruju kroz njega. On ne bješe svjetlost, nego da svjedoči o svjetlosti. Bješe svjetlost istinita koja obasjava svakoga čovjeka koji dolazi na… »

Danas je po prvi put ispred crkve Svetog Georgija organizovano lomljenje božićne česnice

Užice oglasna tabla 07.01.2018
Zahvaljujući Gradu Užicu i preduzeću „Sreten Gudurić“ danas je po prvi put ispred crkve Svetog Georgija organizovano lomljenje božićne česnice u kojoj su se nalazila tri zlatnika. Veliki broj naših najmlađih sugrađana, zbog kojih je i Grad… »

Praznični koncert u Univerzitetskoj galeriji

Ritam grada Kg 07.01.2018
U Univerzitetskoj galeriji, u utorak, 9. januara od 18 sati, profesori i najbolji studenti Filološko umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu održaće tradicionalni Božićni koncert. Program koncerta prilagođen je prazničnoj atmosferi, a… »

Pucnjava u diskoteci u Užicu na Božić: Ranio trojicu muškaraca, posle ga prebilo obezbeđenje

Telegraf 07.01.2018
Napadača su potom savladali drugi radnici obezbeđenja i gosti, a on je zadobio teške povrede. Noćas se u diskoteci "Garaža" u Javnoj garaži u Užicu dogodio incident u kojem su povređena četvorica muškaraca. Kako je potvrđeno Telegrafu, Đ.S… »

Više časova, novi predmeti... Evo šta čeka gimnazijalce!

iKragujevac 07.01.2018
Od naredne školske godine u prvom razredu gimnazije učenici će birati dva od šest ponuđenih izbornih programa. Tako će se nedeljni fond povećati za dva časa, jer će broj obaveznih predmeta ostati isti. Sve to je predviđeno novim predlogom… »

(Foto) neočekivano: Božićne visibabe procvetale širom Srbije! Stiže nam proleće!

Kurir 07.01.2018
Visibabe, u narodu poznate kao prvi vesnici proleća, procvetale su već početkom januara u pojedinim delovima Srbije. Srecne visibabe svima koji slave pa i meni. pic.twitter.com/AVV7dVmw12 — ProkletaJerina (@bogovi_i_oci) January 4, 2018 Očigledno da… »

Stefanović na Božić s patrolom saobraćajne policije

N1 Info 07.01.2018
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović obišao je jednu od patrola saobraćajne policije u blizini Valjeva i zahvalio im se što su i tokom Božića na terenu i brinu o bezbednosti učesnika u saobraćaju. On je čestitao najradosniji… »