Arhiva » Vesti » Danas 12.01.2018

Nastavljen štrajk u OŠ "Sveti Sava" u Šapcu

Danas petak, 12. januar 2018.  |  Piše: D. Eraković Piše: D. Era

U OŠ "Sveti Sava" u Šapcu štrajk zaposlenih ušao je u drugi mesec a da se Ministarstvo prosvete nije oglasilo.

Od 27 zaposlenih njih 24 je u štrajku. Radi se o jedinstvenoj školi na području Mačvanskog i Kolubarskog okruga za decu sa posebnim potrebama gde je sproveden konkurs za izbor novog direktora. Međutim, Ministarstvo prosvete bez ikakvog obrazloženja za v. d. direktora postavlja Aleksandru Urošević, koju kolektiv ne prihvata.

Zaposleni navode da je ona imala više povreda radnih i nastavnih obaveza, a pored ostalog i vređanje učenika kao i dostavljanje osetljivih podataka o romskoj deci. O svemu ovome obavešteni su i ministar prosvete Mladen Šarčević kao i premijerka Ana Brnabić, ali nikakve zvanične informacije ni reagovanja nema od nadležnih republičkih organa.

- Naša škola je u nezavidnoj situaciji duže od mesec dana jer ne dobijamo nikakav odgovor od Ministarstva. Mi ćemo istrajati u našim zahtevima sve dok ne dobijemo zakonsko rešenje. Takvo rešenje može biti jedino u skladu sa konkursom koji je u ovoj ustanovi sproveden, kaže Jelena Đurđević, nastavnica u OŠ "Sveti Sava".

Pored nastavnika jedinstveni u ovim zahtevima su i roditelji dece koja pohađaju ovu školu. Oni nisu bili zadovoljni radom i ponašanjem Aleksandre Urošević u prethodnom periodu, i o tome postoje zapisnici, a obavešteno je i Ministarstvo.


Objavljeno na sajtu danas.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.