Arhiva » Vesti » Politika 12.01.2018

Doček Srpske nove godine na severu Kosmeta

Politika petak, 12. januar 2018.  |  Biljana Radomirović

Kosovska Mitrovica – U organizaciji Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, sutra će tradicionalno biti proslavljena Srpska nova godina, uz bogat kulturno-umetnički program.

Obeležavanje pravoslavne nove godine počeće u podne u pešačkoj zoni, u „Ulici otvorenog srca”, gde će decu zabavljati animatori iz Beograda, a nastupiće i deca iz predškolskih ustanova iz Kosovske Mitrovice, kao i mitrovačke plesne grupe.

Specijalni gost biće Leontina Vukomanović, koja će održati jednočasovni koncert, od 13 do 14 časova. Doček će početi u 21 sat, učešćem lokalne pop grupe, a u glavnom delu programa nastupiće beogradska grupa „Zana”.

U novu godinu će sve prisutne uvesti trubači, a biće organizovan i vatromet. I, u Leposaviću će u organizaciji opštine i Lokalnog saveta mladih svečano biti proslavljena Srpska nova godina, a na platou ispred SO Leposavić nastupiće legendarna sarajevska grupa „Crvena jabuka” kojoj je ovo prvi nastup na Kosovu i Metohiji.

Kako je najavljeno iz Lokalnog saveta mladih doček će biti organizovan uz tradicionalnu kuvanu rakiju, kuvano vino, a biće i bika na ražnju. U ponoć će biti održan vatromet.


Objavljeno na sajtu politika.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.