Arhiva » Vesti » Blic 13.01.2018

Pokloni Opštine Sremski Karlovci deci u Leposaviću

Predsednik opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković danas je tokom posete Kosovu i Metohiji obišao i opštinu Leposavić gde je poklonio novogodišnje paketiće deci palih boraca, deci ometenoj u razvoju i deci iz mesta Kamenica, gde je nadležnima uručena i donacija za izgradnju pravoslavnog hrama u tom mestu.

Blic subota, 13. januar 2018.  |  Z. Č.

Milenković se sa domaćinom, predsednikom Opštine Leposavić Zoranom Todićem i članovima crkvene opštine dogovorio da deca palih boraca na proleće posete i budu gosti Sremskih Karlovaca.

– Postoji jedna neraskidiva veza između Sremskih Karlovaca i Kosova i Metohije kada je u pitanju kulturno nasleđe, kada je u pitanju opstanak srpskog naroda u ondašnja teška vremena kada su se Srbi raseljavali i ova teška vremena kada Srbi treba da ostanu na Kosovu i Metohiji, mislim da je ta podrška neophodna. Uvek volimo da se busamo u grudi i da se pozivamo na Kosovo i Metohiju, na istoriju, na tradiciju a nikako da damo taj praktični doprinos tom narodu i toj deci koja žive dole. Mi smo danas iz tih razloga ovde da pružimo podršku narodu, da zagrlimo i poljubimo njihovu decu, da im uručimo paketiće i poželimo srećnu Novu godinu i Božić sa željom da pre svega budu zdravi i ono što je posebno bitno da se završi izgradnja prelepog hrama u Kamenici – izjavio je tom prilikom Milenković.

Sa njim u poseti Opštini Leposavić bila je i pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Slađana Marković Stojanović, koja je tom prilikom izjavila da Kancelarija podržava sve akcije koje u fokusu imaju decu, kao i akcije koje za cilj imaju očuvanje kulturnog i verskog identiteta Srba u pokrajini.

Ona se zahvalila vlastima i građanima opštine Sremski Karlovci na želji i spremnosti da na konkretan način pomognu svojim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.