Arhiva » Vesti » Danas 13.01.2018

Tadić: Razgovaram sa svima

Danas subota, 13. januar 2018.  |  Piše: Danas Online Piše: FoNet

Lider SDS Boris Tadi izjavio je za N1 da je pet opozicionih kolona na beogradskim izborima korak ka porazu, i da predstavlja iskaz jedne nezrelosti i političke infantilnosti.

On je naveo da će ta stranka učiniti napor da objedine proevropske građanske kolone.

"Mislim na ovaj blok koji čine stranke koje podržavaju Dragana Đilasa i Dragana Šutanovca... Možda bih tome dodao neku grupu građana ili savez", rekao je gost Dana uživo.

Dodao je da tom bloku ne pripadaju stranke sa nacionalističkim predznakom.

“Samo ujedinjeni možemo postići pobedu, rekao je o opoziciji danas. Moja je borba da racionalizujemo političke opcije, kazao je Tadić i dodao da je on jedini koji razgovara sa svima, i to, kako je istakao, ne samo u Srbiji, nego i u regionu”, istakao je bivši predsednik Srbije.

Činim maksimalan napor da se objedini opozicija, ističe predsednik SDS.

Da smo imali dogovor na prošlim parlamentarnim izborima, imali bismo više šanse na predsedničkim, a da smo imali dogovor na predsedničkim sada bismo imali više šanse, istakao je Tadić.

On je naveo da je Vučić,od 2012. postao popularan zbog tehnike obezbeđivanja glasova hapšenjem Miroslava Miškovića, koji je oslobođen. On je istakao da Mišković nije uhapšen u "njegovo vreme" jer nije bilo dokaza krivičnog dela.

Tadić je priznao da je grešio ali da su svi prethodnici, ali i današnji predstavnici vlasti, imali mnogo veće greške jer on nije pozivao na rat i ubijanje, huškao na političke protivnike.

Na konstataciju da njegovoj vladavini zameraju na pomirenju sa SPS, i rehabilitovanju te stranke, Tadić je rekao da nije on vratio SPS na političku scenu. SPS su, dodaje, vratili oni koji su glasali za njih i ističe da bi druga opcija bila Vlada Koštunica- Šešelj-Dačić.

Govoreći o vremenu vlasti SNS, kaže da je Srbija počela da zaostaje za regionom, a ne samo za EU.


Objavljeno na sajtu danas.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.