Arhiva » Vesti » Danas 13.01.2018

U toku suđenje bratu bivšeg državnog sekretara

Danas subota, 13. januar 2018.  |  Piše: V. J. Piše: J. D. Piše:

Sudski postupak protiv Marka Jablanovića, brata bivšeg državnog sekretara Ministarstva rada Aleksandra Jablanovića, koji je pre godinu dana uhapšen u službenom automobilu Vlade Srbije, u toku je u Višem sudu u Beogradu, potvrđeno je Danasu.

Više tužilaštvo je u aprilu prošle godine podiglo optužnicu protiv Jablanovića i još tri osobe tereteći ih da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako nam je rečeno u Višem sudu u Beogradu, optužnica protiv Jablanovića je potvrđena u junu, a pripremno ročište je održano u oktobru. Do sada održano je četiri glavna pretresa, a naredno je zakazano za 6. februar.

Podsetimo, Marko Jablanović je u januaru prošle godine u okolini Kraljeva uhapšen u službenom automobilu Vlade Srbije koji je koristio njegov brat Aleksandar, u tom trenutku državni sekretar u Ministarstvu rada. Iako su prvobitni medijski izveštaji tvrdili da je u automobilu pronađena veća količina narkotika, ovo je ubrzo demantovano iz MUP-a. Jablanović je optužen da je zajedno sa još tri lica učestvovao u prometu narkotika.

Nekoliko dana nakon što se priča o hapšenju pojavila u medijima, Aleksandar Jablanović je podneo ostavku. Aleksandar Vulin, tadašnji ministar rada, prihvatio je Jablanovićevu ostavku, navodeći da u njegovom ministarstvu "nema zaštićenih".

- Kasno sinoć dobio sam izveštaj naše komisije koja je sprovodila istragu po pitanju da li je bilo zloupotrebe službenog automobila Ministarstva rada, a gde je konstatovano da je vozilo bilo stavljeno na raspolaganje licima koja nisu imala prava da ga koriste - izjavio je tom prilikom Vulin.


Objavljeno na sajtu danas.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Vlada Srbije Tužilaštvo

©2018 Netmark d.o.o.