Arhiva » Vesti » Dnevnik 13.01.2018

Neprijatno iskustvo: Od Kovilja do Novog Sada 910 dinara za putarinu

Kada je 10. januara krenuo put Kovilja u posetu roditeljima, naš sugrađanin Imre Baranj nije znao da će usput papreno platiti tu kraću vožnju.

Dnevnik subota, 13. januar 2018.  |  Dnevnik.rs

Naime, kada je krenuo iz Kovilja, prilikom uključenja na auto-put, aparat na naplatnoj rampi mu je zacepio ćošak priznanice, pritom ne oštetivši nijedan podatak na njoj. Kada su on i njegova porodica stigli na naplatnu rampu na ulasku u Novi Sad, rekli su mu da je zacepljena priznanica nevažeća te je morao da plati čak 910 dinara, umesto prvobitnih 70.

„Radnica na naplatnoj rampi kod pumpe „Minut” mi je rekla da ne može da primi karticu jer je pocepana i da moram da platim ceo iznos, zvala je i šefa i on je to isto potvrdio“, objašnjava Imre.

„Pristao sam, pošto smo žurili jer nam je u kolima bila jednomesečna beba, misleći da će mi naplatiti pun iznos od Kovilja do Novog Sada, što nije više od 210 dinara.“

Međutim, naš sagovornik kaže da su mu naplatili 910 dinara, kao da se se vozio od Beograda do Subotice, i napisali da je izgubio karticu. Kao dokaz, pokazao nam je obe priznanice.

„Tu sam već pobesneo. Tražio sam da mi vrate moju karticu, pitao kako mogu da mi naplate taj put kad sam se uključio u Kovilju i isključujem u Novom Sadu, a njihov jedini odgovor je bio da kartica ne važi, kao i da postoje kamere koje su sve zabeležile. Na to sam ja insistirao da pogledaju u te kamere, pa da vide koliki sam put zapravo prešao. Nisam naišao na razumevanje“, kaže Imre.

Kako dalje objašnjava, rasprava našeg sagovornika i dvoje zaposlenih na naplatnoj rampi je tu prestala jer je, zbog bebe, morao da krene. Stigavši kući, pozvao je „Puteve Srbije” da bi se žalio, ali tvrdi da je naišao samo na odgovore kao što su „Rešićemo to, gospodine” ili „Kamere su sve zabeležile”. On je tako ostao bez svojih 910 dinara, uz upozorenje ostalim vozačima da obrate pažnju i ne ponove njegovo iskustvo.

D. Ristić


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

putarina Novi Sad

©2018 Netmark d.o.o.