Balkan arhiva vesti 14.01.2018

Dodik: "Opozicija je dovoljno 'mekana', ja nisam podanik Amerike i EU"

Blic 14.01.2018
Biti dosledan ne znači biti tvrd, kaže predsednik RS Milorad Dodik povodom primedi da vodi tvrdu politiku prema Zapadu uz napomenu da on nije protiv SAD ili EU, ali da jeste protiv, kako kaže, "njihovog razbacivanja i držanja predavanja u mojoj… »

Potez hrvatskog voditelja na koji treba da se ugledaju sve srpske kolege

Noizz 14.01.2018
Autor emisije „Nedeljom u 2” Aleksandar Stanković današnju emisiju okončao je apelom da se zaustavi mržnja u medijima. U svom obrazlaganju je naveo da nije normalno da se u javnom prostoru nekome psuju majke ili preti vešanjem na Trgu Bana… »

Većina Grka protiv termina Makedonija u rešenju za ime bjrm

Večernje novosti 14.01.2018
Većina Grka ne želi da se termin "Makedonija" koristi u bilo kakvom rešenju spora oko imena sa severnim susedom. Većina Grka ne želi da se termin "Makedonija" koristi u bilo kakvom rešenju spora oko imena sa severnim susedom, pokazuje danas… »

Linta: Hrvatska nastavlja politiku otimanja srpskih firmi

Večernje novosti 14.01.2018
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocjenjuje da aktuelna vlast u Hrvatskoj nastavlja politiku otimanja imovine srpskih firmi, banaka i institucija. Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocjenjuje da aktuelna vlast u Hrvatskoj… »

U BiH sutra oblačno i hladno: Evo kakvo nas vreme očekuje u narednim danima

Blic 14.01.2018
U BiH sutra će biti hladno i pretežno oblačno uz slabe padavine i dnevnu temperaturu vazduha do četiri stepena Celzijusova. Na severu će biti pretežno suvo i oblačno, a ponegde su mogući i kraći sunčani periodi, saopšteno je iz Republičkog… »

Sramna peticija: Traže ukidanje vlasništva SPC nad manastirima i crkvama u Crnoj Gori (foto)

Pravda 14.01.2018
Jedna grupa građana pokrenula je peticiju za ukidanje vlasništva Srpske pravoslavne crkve nad crnogorskim manastirima i crkvama pokrenuta je na stranici peticija24.com. U opisu peticije stoji nezavisna i međunarodno priznata Kraljevina Crna Gora je… »

Srbiji dajte Republiku Srpsku ako nećete rat na Balkanu! Ceo svet se trese zbog ovih reči

Srbija danas 14.01.2018
Velika država uništena zbog ranijih američkih i zapadnih intervencija i kampanja. Svi problemi u regionu proizlaze iz nasilnog raspada multietničke Jugoslavije u devedesetima, što je proces koji su zapadne sile podržavale, pa i aktivno ohrabrivale… »

Snimak iz sarajevske teretane postao hit na internetu / VIDEO

B92 14.01.2018
Neiskusan član jedne teretane u Sarajevu nedavno je nasmejao ceo svet. Naime, na snimku se može videti kako muškarac na potpuno pogrešan način koristi spravu za vežbanje. Reč je o takozvanoj lat mašini, za vežbe leđa, koja se koristi tako što… »

Vulin: Dokazano da moja supruga ima tetku u Kanadi

Slobodna Evropa 14.01.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je Uprava za sprečavanje pranja novca potvrdila da tetka njegove supruge u Kanadi postoji i da je isplatio stan pre nego što je postao funkcioner. Uprava za sprečavanje pranja novca skinula je, po nalogu… »

Orban: Nema pomoći izbeglicama dok ruše svoju zemlju

Studio B 14.01.2018
Premijer Mađarske Viktor Orban rekao je da Evropska unija treba da pomaže izbeglicama ali da „nekom ne možete pomoći dok uništava svoju sopstvenu zemlju“. Viktor Orban je rekao, u intervjuu za konzervativni nemački list Velt, da je saglasan sa… »