Balkan arhiva vesti 14.01.2018

Dodik: Nisam protiv SAD i EU, ali jesam protiv držanja lekcija

Sputnik 14.01.2018
Biti dosledan ne znači biti tvrd, kaže predsednik RS Milorad Dodik povodom primedaba da vodi tvrdu politiku prema Zapadu, uz napomenu da on nije protiv SAD ili EU, ali da jeste protiv, kako kaže, „njihovog razbacivanja i držanja predavanja“ u… »

Potez hrvatskog voditelja na koji treba da se ugledaju sve srpske kolege

Noizz 14.01.2018
Autor emisije „Nedeljom u 2” Aleksandar Stanković današnju emisiju okončao je apelom da se zaustavi mržnja u medijima. U svom obrazlaganju je naveo da nije normalno da se u javnom prostoru nekome psuju majke ili preti vešanjem na Trgu Bana… »

Većina Grka protiv termina Makedonija u rešenju za ime bjrm

Večernje novosti 14.01.2018
Većina Grka ne želi da se termin "Makedonija" koristi u bilo kakvom rešenju spora oko imena sa severnim susedom. Većina Grka ne želi da se termin "Makedonija" koristi u bilo kakvom rešenju spora oko imena sa severnim susedom, pokazuje danas… »

Linta: Hrvatska nastavlja politiku otimanja srpskih firmi

RTV 14.01.2018
BEOGRAD - Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenjuje da aktuelna vlast u Hrvatskoj nastavlja politiku otimanja imovine srpskih firmi, banaka i institucija. Hrvatska vlada je usvojila i poslala u skupštinsku proceduru izmene Zakona o… »

U BiH sutra oblačno i hladno: Evo kakvo nas vreme očekuje u narednim danima

Blic 14.01.2018
U BiH sutra će biti hladno i pretežno oblačno uz slabe padavine i dnevnu temperaturu vazduha do četiri stepena Celzijusova. Na severu će biti pretežno suvo i oblačno, a ponegde su mogući i kraći sunčani periodi, saopšteno je iz Republičkog… »

Pokrenuta peticija za ukidanje vlasništva SPC nad crnogorskim manastirima

Večernje novosti 14.01.2018
Kako je navedeno u opisu, nezavisna i međunarodno priznata Kraljevina Crna Gora je 1918. godine okupirana i aneksirana od Srbije. Grupa građana u Crnoj Gori pokrenula je peticiju za ukidanje vlasništva Srpske pravoslavne crkve nad crnogorskim… »

Putinov kanal obnavlja jugoslaviju: Raspad je odgovarao imperijalizmu SAD

Pravda 14.01.2018
Russia Today je objavila zanimljiv komentar Nila Klarka, svog redovnog komentatora koji je pisao i za niz poznatih britanskih medija, a u kojemu on analizira aktualne napetosti u regiji i kao rešenje problema nudi obnovu Jugoslavije. S obzirom na to da… »

Hit iz teretane: Ovaj Saralija nasmejao je celi svet (video)

Blic 14.01.2018
Teretane su sve popularnije u BiH. Tokom zimskih dana sve je više građana koji pokušavaju izgubiti višak kilograma, a ovaj video iz jedne sarajevske teretane nasmejao je celi svet. Zobacz na Youtube Britanski magazin “Dejli mej” objavio je snimak… »

Vuline, zabole nas za tvoju tetku!

Noizz 14.01.2018
Vulinova tetka iz Kanade nije fiktivan lik i to je, iz nekog razloga, glavna vest dana. Uprava za sprečavanje pranja novca skinula je na zahtev redakcije Insajdera i po nalogu Poverenika za inoformacije od javnog značaja, oznaku tajnosti sa izveštaja o… »

Orban: EU treba da pomogne migrantima, ali ne na svoju štetu

N1 Info 14.01.2018
Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da bi Evropska unija trebalo da pomogne izbeglicama, ali i da se "svetu ne može pomoći uništavajući vlastitu zemlju". Orban je u razgovoru za nemački list Welt am Sonntag kazao da se slaže s papom Franjom da… »