Arhiva » Vesti » Danas 14.01.2018

LSV: Nova radna mesta i moderne škole umesto raketnih sistema

Danas nedelja, 14. januar 2018.  |  Piše: Danas online Piše: Danas

Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo poziva predstavnike državnih organa Republike Srbije da počnu valjanije da procenjuju šta je potrebno državi da bi život građana bio kvalitetniji.

Izjava načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića o potrebi nabavke raketnog sistema PVO dometa 400 kilometara samo je još jedan primer „patriotskog“ istupanja predstavnika vlasti.

Mesecima unazad javnost Srbije preplavljena je vestima o nabavci ratnih aviona, a očito je da je sada započela faza raketnog snabdevanja države.

Liga socijaldemokrata Vojvodine ne protivi se efikasnom sistemu odbrane Republike Srbije, ali u godinama kad je naš bruto društveni proizvod jedan od najnižih u Evropi i kada su plate u polovini zemalja Evropske unije na mesečnom nivou u rangu godišnjih primanja zaposlenih u Srbiji, smatramo da je potrebno mnogo pažljivije određivati prioritetne zadatke.

Rad na poboljšanju uslova rada u obrazovnom sistemu, poboljšanje infrastrukturne mreže, efikasnije privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta, samo su neki od problema koje bi trebalo rešiti pre kupovine aviona i raketa.

Demografski pokazatelji Srbije su jako loši, a trendovi jasno ukazuju da će se odliv mladih građana zemlje ka zapadu nastaviti, pa čak i pojačati.

U takvim uslovima vlasti Srbije ne smeju da se takmiče u naoružavanju, nego moraju ozbiljno da se bave problemima zemlje.


Objavljeno na sajtu danas.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

LSV: Rešavati probleme pre kupovine oružja

RTS nedelja, 14. januar 2018.

LSV: Rešavati probleme pre kupovine oružja

Dnevnik nedelja, 14. januar 2018.

LSV: Moderne škole umesto raketnih sistema

B92 nedelja, 14. januar 2018.

Komentari

Ključne reči

nova radna mesta Vojvodina LSV

©2018 Netmark d.o.o.